PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

18.07.2005.      

Autor: Željko MihalićUstupio: SVS Sport Trzin I.O.C. Blatnica 14 1236 Trzin tel. +386 1 560 50 56 

Rossignol Oversize 8S (05/06)

Rossignol i dalje nastavlja sa prepoznatlljivom S linijom i u sezoni 2005/2006 u klasi Oversize. Odličan izbor za napredne rekreativce i ljubitelje kratkih zavoja. Off pisteri, tražite dalje.....

Testirani model : 165 cm - r = 13 m
Sidecut : 118-67-104
Dostupne visine : 150, 158, 165, 173 cm

Rossignolovi S i X modeli koji predstavljaju vrh ponude i dalje nam dolaze u prepoznatljivoj crno zlatnoj varijanti, dok eventualne razlike između starijih i novijih modela možemo prvenstveno uočiti u boji natpisa na finišu skije. Generacija S modela 05/06 imat će tako prepoznatljiva svijetlo zelena slova i gotovo tri sezone standardni oblik slalomske skije.

Oznaka 8S znači da se radi o slalomskim gabaritima, no o ipak malo olakšanoj skiji u odnosi na krajnji vrh slalomske ponude 9S. No bez obzira na to moramo reći da je dojam vrlo dobar.

Glavne karakteristike skije već možda velika većina vjernih čitatelja već može i sama dobro predvidjeti, izrazito agilna u kratkim zavojima, što i ne čudi s obzirom na mali radijus, no moramo spomenuti cjelokupni dojam.
U kratkim se zavojima ponaša iznimno precizno, lako se postavlja na rubnike i kontrolira, pogotovo na izlasku iz zavoja, gdje je iznimno energična i odzivna bez obzira na podlogu i skijaševu brzinu. Tome dodatno pridonose široki repovi koji vas doslovce katapultiraju iz zavoja, pogotovo ako pri izlasku malo pritisnete repove ili ako ste više nagnuti prema natrag. Iako joj je daleko najdraža podloga tvrda i uređena staza, ne snalazi se loše i na mekšim stazama, dok će ponešto problema uzrokovati na mekanim proljetnim spustevima ili na off-pistu za kojeg, budimo realni, sa ovim gabaritima nije niti namijenjena. Težina, koja nije mala dodatno ne pridonosi nekoj većoj plovnosti.

No, iako slalomske orijentacije, nemojte se prevariti, skija je vrlo brza i pri okomitijim spustevima u kojima je usprkos velikoj razlici u širini vrha i struka iznenađujuće stabilna i pouzdana i tu je Dualtec sistem odradio odličan posao. Rubnjaci su, ako Rossignol uspoređujemo sa Atomicom ili Fischerom kao etalonima trajnosti, možda ipak najslabija točka Rossignola i tu definitivno gubi bitku sa konkurencijom.

Ako smijemo biti slobodni i usporediti 8S sa otprilike konkurentskim SL9 Atomica, što se tiče zadovoljstva vožnje, čini se da je Rossignol ipak nešto manje zahtjevan uz podjednak osjećaj sigurnosti, stabilnosti i zadovoljstva vožnje. Skija nikako nije namijenjena početnicima i onima koji nisu u potpunosti sigurni što mogu očekivati od slalomske skije, pogotovo uzmu li preporučene kraće modele. Jer iako manji brat velike 9S, ova skija još uvijek zahtijeva kontrolu i korištenje mišićne mase, a zauzvrat pruža veliko zadovoljstvo skijanja na stazi i u malim zavojima, koje bez greške radi kad joj se prohtije. Ako ste u duši allrounder, možda da razmislite o modelima koji su više tome i namijenjeni. S druge strane, ako ste slalomaš i želite odličan omjer tvrde i pouzdane, a opet skije koja će do određene mjere opraštati greške, onda je ovo skija za vas. Niti oni snažniji i jako korpulentni neće imati nikakvih problema sve dok su, još jednom moramo ponoviti, svoj izbor bazirali na iskrenom poznavanju vlastitih skijaških sposobnosti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3792
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr