PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

16.10.2008.      

Autor: Elinka Barišić 

Rossignol skije 08/09

U novoj sezoni s ponekim novitetima, ali većinom s već dobro poznatim modelima.

Ove sezone Rossignol donosi nešto noviteta, no dobrim poznavateljima Rossignolovih serija ništa neće biti strano, jer su oznake uglavnom ostale jednake.

Race kategorija se ove sezone dijeli u tri podkategorije. Vrh ponude predstavlja Radical Worldcup sa slalomskim modelima Radical RS i veleslalomskim Radical RX. Ovi modeli predviđeni su za natjecatelje te nemaju deklarirane radijuse skija, već se oni podešavaju pojedinačno. Radical Oversize predstavlja komercijalne natjecateljske modele: slalomski modeli R9S i R8S te veleslalomski R9X i R8X. Kako ime sugerira, u ovu se seriju ove sezone "ušuljala" oversize tehnologija, pa tako veleslalomski modeli imaju, što je rijetkost, širinu struka čak 80mm! Posebnu skupinu Radical kategorije tvore skije kojima je moguće mijenjati nastavke te tako i sam radijus skije. Dok je prošle sezone postojao samo jedan Radical model s Mutix tehnologijom, ove godine u ponudi su (uvjetno rečeno) tri modela: Radical R11 Mutix, Radical R10L Mutix i Radical R10S Mutix. U principu je riječ o istoj skiji - na prvoj varijanti u paketu su oba Mutix nastavka, u L varijanti je samo nastavak za veći radijus (LRA, Long Radius Arms), dok je u S varijanti prisutan onaj za manji radijus (SRA, Short Radius Arms). Nastavci se mogu posebno kupiti, te se tako modeli s brojem 10 mogu nadograditi.

Cross seriju i dalje predstavljaju X-Fight modeli, počevši sa najjačim X-Fight 1 modelom, koji dolazi u natjecateljskoj te oversize varijanti, zatim X-Fight 2, X-Fight 3, X-Fight 4 i najslabijim X-Fight 5.

Zenith, rekreativna linija skija namijenjena skijanju u svim uvjetima ove sezone ima nešto više Mutix modela. Najjači je Zenith Z15 Mutix koji dolazi sa Extra stiff i regular Mutix nastavcima, Zenith Z11 Mutix  sa Stiff i Regular nastavcima, te Zenith Z10 Mutix samo sa Regular nastavkom (Stiff nastavak se kupuje posebno). "Obične" Zenith modele predstavljaju Z6, Z3 i Z1.

Više o varijantama Mutixa možete pročitati u članku o tehnologijama.

Najslabiji rekreativni modeli ove sezone nose ime PMC te dolaze u varijantama PMC 3000 za srednje rekreativce, te PMC 2000 za početnike.

Bandit serija ove sezone ima nešto manje modela, a najznačajnije je uvođenje Dual Camber tehnologije, kojom se može mijenjati zakrivljenost skije. Brojevi uz modele i dalje označavaju širinu struka, dok kratice DC i SC označavaju ima li skija Dual Camber tehnologiju ili ne (Single Camber). U ponudi su tako modeli Bandit DC108, Bandit DC95 i Bandit SC80. Free Rando modeli su podgrupa Bandita namijenjena turnim skijašima, a predstavnici su Bandit B94 te Bandit B78.

Scratch modeli, namijenjeni freestyle skijanju te vratolomijama u snow parkovima ove sezone promijenili su ime. Sada se ova skupina naziva SAS, prema imenu projekta. Rossignol je naime skupio sedmero legendi skateboard kulture koji su u zadatak dobili kreiranje 7 twin-tip modela, a kratica dolazi od naziva projekta Seven Artistics Sins. Backcountry modeli su S7, S6, S5, S3, a  modeli za park S4, S2 i S1.

Ženski modeli i ove su sezone grupirani u tri, odnosno četiri glavne skupine, baš poput prošlogodišnjih. I dalje je vodeća serija predstavljena allmountain modelima iz Attraxion linije, koja je ove godine, barem fiktivno, povećana na čak osam različitih modela! Uvjetno rečeno, "normalnu" skupinu, predstavljaju i dalje Attraxion XI Mutix, zatim Attraxion VI, III i najslabiji I. Ovoj skupini, koja se u odnosu na prošlu godinu, osim izgledom, nije previše mijenjala, dodani su i modeli s predznakom "style", u kojima se razlika, kako to i ime sugerira, odnosi samo na vanjski stil skije. Predvodi  Attraxion VI style, tik do kojeg se smjestio Attraxion III style, te još dva limitirana modela s "dizajnerskim" štihom: Jean-Charles de Castelbajac te E.Pucci.

Ženska linija namijenjena freeride skijanju i dalje je, ove godine modernizirana linija Bandit, freestyle skijanju namijenjen je ženski Scratch, a najviše promjena doživjela je rekreativna linija, namijenjena skijanju po uređenim stazama. Prošlogodišnji naziv Passion zamijenjen je novim, pa liniju Harmony čine dva modela u dva izdanja: Harmony I i II, koji dolaze i u verziji "fashion". Najradikalnija promjena u tehnologiji dodana svim Harmony modelima ovoga puta naočigled je vidljiva svima - skija je između veza i repa dobila još jedan "strukirani" dio, dok se rep skije još dodatno širi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 13570
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr