PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

10.06.2010.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: SVS Sport Trzin I.O.C.
Blatnica 14 1236 Trzin
tel. +386 1 560 50 56

 

Rossignol Strato 7 (10/11)

Nova serija skija, novi dizajn i specijalizirana namjena... pogledajmo što ove sezone donosi Strato, novo ime iz Rossignola.

Testirani model: 162 cm, r = 14 m
Sidecut: 120-70-100
Dostupne visine: 152, 162, 172 cm

-.--.-Rossignol je ove godine uveo potpuno novu seriju skija među svoje redove. Radi se o seriji imena Strato, čiji su predstavnici skije isključivo namijenjene za uređene staze te je ovim potezom Rossignol nadopunio "rupu" koja je nastala ukidanjem nekad vrlo popularne X-Fight serije.

U ponudi su tri modela - Strato 80, Strato 70 te Strato 7. Jaka sendvič konstrukcija, titanska ojačanja te drvena jezgra odaje da je riječ o pouzdanim i čvrstim jurišnicima za uređene staze, a gabariti sugeriraju kako su ovi modeli rađeni po uzoru na natjecateljske 9GS (Strato 80) te 8SL (Strato 70) modele. Nama je pod noge došla najblaža inačica Strato 7.

Odmah na početku potrebno je napomenuti kako se iza imena Strato 7 nalaze dva modela skija istoga imena s malom razlikom. Razlikovati ih možemo već po samom dizajnu. Prvi nešto slabiji, ujedno i naš testirani model, bijele je boje sa crno/crvenim uzdužnim natpisom Rossignol Strato 7 LTD i u cijelosti je izrađen od fiberglassa. Drugi je narančaste boje i uz crno/crveni natpis stoji "limited carbon" što govori da je u izradi strukture korištena mješavina karbona, te sadrži karbonska ojačanja.

Ova skija napravljena je kako u Rossignolu ističu, 100% za skijašku stazu što dokazuju i tehnologije korištene u njenoj izradi. Već na prvi pogled drvena jezgra, oversize tehnologija, pa i Rectangular Sandwich konstrukcija ugrađena u ovaj model skija, odaju kako se radi o skiji namijenjenoj za potpuno uživanje po uređenim stazama, što model Strato 7 doista i jest.

Iako je ovo najslabiji model Strato serije, skija nije previše mekana. Što se težine tiče, na prvi dojam čini se kao da stojite na nekim početničkim skijama, no to ne treba uzeti zdravo za gotovo, jer se u vožnji ovaj model pokazao sve samo ne početničkim. Skija se s lakoćom prebacuje s rubnika na rubnikm a pri bržoj vožnji pruža osjećaj sigurnosti i bez previše napora mogu se ostavljati urezane pruge na stazi. U kombiniranoj vožnji Strato 7 pokazao se kao dosta mirna skija, dok u razrovanom snijegu, iako joj to nije prvobitna namjena, prolazi kroz nakupine bez većih problema.

-.--.-Uzimajući u obzir namjenu skije i njeno ponašanje pri testiranju, ukupni dojam koji je ovaj model ostavio je odličan. Iako je najslabiji model, mišljenja smo kako ova skija nije nikako za početnike, pa savjetujemo da kod odabira budete oprezni. Skijaši koji iza sebe imaju određeni broj skijaških dana i tehnike, a još nisu otkrili čari carvinga u ovoj bi skiji mogli pronaći idealnog partnera. Bolji skijaš bi svakako ipak trebali zaviriti u nešto jače modele ove serije, koji koketiraju s natjecateljskim SL i GS modelima.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 23649
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr