PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

11.05.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Rossignol tehnologija 03/04

Na bazi prokušanog power-pulsion sistema nastala je i legendarna serija koju je proslavio Bode Miller.

Rossignol, kao i ostatak proizvođača, također je od sezone 01/02 radio na stabilizaciji skija i prijenosu sila na rubnike kako bi skija bila što stabilnija i upravljivija, a da pritom nije pretvrda i zahtjevna te samim tim primjenjiva na gotovo svim podlogama.

Tako je Rossignol izbacio nekoliko novih standarda koji su obilježili i zadnju generaciju, 03/04.

DUAL VAS ugrađen u prednji dio omogućava bolju kontrolu skije i prenosi sile direktno na Dualtec stranice skije. DUAL VAS guši vibracije točno nad njihovim izvorom i djeluje kao: Preciznija kontrola, veća stabilnost pri skretanju te udobniji dodir skije i snijega.

POWER PULSION je nastao kao rezultat integracije skije, među-ploče i spojeva da bi dao kratku i stabilnu skiju.
Power Pulsion Sistem optimizira kontakt krajnjih dijelova skije prenoseći energiju na vrh i rep skije čime se znatno povećava stabilnost skije, responsivnost i živahnost.
U ovom sistemu, plata je sastavni dio strukture koja centrirajući masu reducira masu skije pri zavoju, dajući dodatnu stabilnost, a budući da se nalazi i iznad samih rubova skije, efikasno i precizno prenosi sile na rubnike skija. No da biste potpuno iskoristili tu platu, morat ćete koristiti Axial vezove, Rossignol ili Looka.

SHOCKWALLS: bočne stranice skije napravljene su od dvije vrste materijala, gornji mekši dio služi kao shock-absorber pod vezom dok drugi čvršći, služi da bi se postigao maksimum kontakta rubnika sa snijegom kroz cijelu njegovu dužinu.

DUALTEC: ovo je naziv za strukturu skije u kojoj je vrh skije i njezine stranice pod kutem od 20 stupnjeva da bi se čim lakše izvodili zavoji različite dinamike i radijusa preciznim prenošenjem energije na rubnike. U kombinaciji sa DUAL VAS sistemom gotovo pa dobitna kombinacija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173638
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr