PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

28.08.2006.      

Autor: Goran VukelićUstupio: SVS Sport Trzin I.O.C. Blatnica 14 1236 Trzin tel. +386 1 560 50 5 

Rossignol Zenith Z1 (06/07)

Rossignolova ulaznica u svijet ''ozbiljnijih'' skija.

Testirani model: 162 cm @ 15 m
Sidecut: 121-72-100
Dostupne visine: 146, 154, 162, 170, 178 cm


Rossignolova Zenith serija smjestila se između njihove Actys serije, namijenjene početnicima, i Racing Oversize serije, namijenjene prekaljenim znalcima. Zenith bi u toj hijerarhiji sa svojim modelima morao poslužiti kao skija koja će rekreativcu koji ima već iskustva u spuštanju padinama pomoći da usavrši tehniku, razvije brzinu i napreduje, eventualno, u sljedeću kategoriju.

Na testu je bio početni model Zenith serije, Zenith Z1. Unaprijeđen u odnosu na prošlogodišnji model, ovaj model, iako početni, ima pristojnu količinu moderne tehnologije upakirane ispod atraktivne vanjštine. Primijenjen je Oversize koncept pri konstruiranju skije, što znači da gabariti vrha, struka i repa pomalo "odskaču" od uobičajenih. Naglašeni vrh i rep skije trebali bi omogućiti lakši ulazak u zavoj i bolju kontrolu nad skijom. Nadalje, tu je IPS H (Independent Pressuring System) sistem sa svojim ojačanjima uzduž cijele skije u obliku slova H što rezultira boljim prianjanjem rubnika uz podlogu. Konačno, za upijanje vibracija i mirniju vožnju tu je i i-VAS sistem (Vibration Absorption System).

Sva ta tehnologija znatno pomaže jednom kada se skija postavi na snijeg. Imajući na umu ciljanu skupinu korisnika (početnici koji žele napredovati, pretežno lakše građe) skija se vrlo dobro ponaša. Najbolji izbor je koristiti ju na uređenim stazama gdje osigurava skijašu mirnoću i pouzdanost, lako se usmjerava u zavoje, nema pretjeranih vibracija niti neugodnih iznenađenja po stabilnost korisnika. Brzine koje se postižu u širokim zavojima pristojne su i sasvim dovoljne za onoga kome je skija namijenjena. Problem nisu niti uži zavoji gdje skiju treba malo jače pritisnuti. Rubnici su prilično uvjerljivi, čak i na ledu. Hupseri na stazi se lagano prolaze, a skija se dade i precizno usmjeriti između većih nakupina snijega. Pokoji offpiste izlet neće ovom modelu teško pasti, dapače. Sve u svemu, prava skija za učenje vožnje na gotovo svim vrstama terena.

Početnici, prvenstveno skijašice i oni lakše konstitucije, imat će u Zenithu Z1 pouzdanog suputnika. Ovaj model bit će im gotovo idealan partner za učenje, usavršavanje i stjecanje sigurnosti na stazi u svim situacijama. Model je pogodan i za skijaše koji na snijegu provode samo tjedan dana u godini i nisu previše zainteresirani za jurnjavu niz stazu nego im jednostavno treba kvalitetno prijevozno sredstvo od gondole do terase za sunčanje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 142063
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr