PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

12.07.2007.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: Salomon Austria GmbH, info_cro@salomon-sports.com www.salomonsports.com 

Salomon Aero GT (07/08)

Nova linija skija stiže ove sezone iz Salomona. Iz Aero ponude isprobali smo središnji model - Aero GT

Testirani model: 170 cm, r = 14,8m
Sidecut: 117 - 66 - 98
Dostupne visine: 154, 162, 170, 178 cm

Allround modeli Aero novost su iz Salomona za sezonu 07/08. Uz pomoć nove tehnologije, napravljene za ovu seriju skija, Salomon je želio lansirati skiju koja bi se ponašala podjednako prema svojem vozaču, bez obzira na način na koji se skija vozi. Hibridna tehnologija u kojoj su vlakna na stražnjoj polovini skije posložena paralelno uzduž skije, a na prednjoj dijagonalno u križ, omogućuje da je torzijska čvrstoća na prednjem djelu jača nego na kraju skije. To omogućuje brži i dinamičniji ulazak u zavoj, a potom sigurniji i puno mirniji izlazak iz zavoja. To rezultira većom sigurnošću za skijaša te većom dozom "opraštanja pogrešaka". "Multiradijus" konstrukcija, koja je prisutna na najjačem Aero X modelu, iako joj to ime sugerira, nema više različitih radijusa. No omogućuje skijašu izvođenje zavoja bilo kojeg radijusa. Sve ovo, trebalo bi omogućiti da skijaš, bez obzira na situaciju i brzinu kojom vozi, naglo mijenja stil vožnje te u tome i dalje ima potpunu kontrolu nad skijom.

Model kojeg smo mi dobili na test, Aero GT, spada u srednji razred ove grupacije. Iznad njega su još Aero GT+ i najviši model Aero X, dok su modeli Aero Ti, te Aero S+ kao najslabiji predstavnik, namijenjeni ipak nešto slabijim rekreativcima.

Naš model pokazao se kao dobar izbor za srednje rekreativce, bez obzira na umijeće i znanje, prilagođeniji skijašima koji nemaju veliku masu i velike zahtjeve, jer takvima će ova skija ipak biti nešto prelagana. S obzirom da je po vokaciji skija allround model, što znači da je namijenjena svim tipovima uređenih staza, sukladno tome se i ponašala.

Zavoje je jednostavno izvoditi, a s obzirom na radijus koji, mogli bi reći, spada u zlatnu sredinu, skija nije "nervozna" i vrlo je "poslušna", no opet, dozvoljava lagano vijuganje. Na nešto mekanijim stazama i dalje se ponaša sasvim solidno, a kako je testirani model imao i nešto veću duljinu, kroz nakupine mokrog snijega prolazila je relativno dobro. Naravno, s obzirom da su gabariti i dalje dosta uski, ova skije nije idealan odabir za ovakve terene ili za bilo koji oblik freeridea, no ukoliko se i nađete u takvoj situaciji, proći ćete kroz nju bez velikih poteškoća.

Ukoliko ne tražite jaku i brzu skiju, već jednostavnu i lako upravljivu, onu koja vas neće umarati i kojom ćete cijeli dan moći, primjerice, skijati u obiteljskom okruženju, onda uzmite u obzir i ovaj model. Početnicima sugeriramo da ipak zavire u nešto niže modele.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214927
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr