PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

08.03.2004.      

Autor: Tomislav Muhvić 

Salomon Equipe 10 2v (02/03)

Vrhunska racing skija koja svoje kvlitete dokazuje već godinama u svjetskom kupu i dovoljno je spomenuti obitelj Kostelić koja ih koristi.



Testirani model : 175cm, r = 21m
Sidecut : 100-66-97
Dostupne visine : 175, 180, 185, 190

Tvrda skija koja svoje prave kvalitete pokazuje na tvrdoj podlozi, kada je izvrsno vodljiva, stabilna, a istodobno ulijeva povjerenje pri velikim brzinama. Model 10 2v predstavlja veleslalomsku skiju najviše tvrdoće. Posjeduje dva prolink stabilizatora koji su namijenjeni apsorpciji udaraca i ublažavanju vertikalnog gibanja skije na neravnim podlogama te boljem prijenosu sila pri rubljenju. Znači skija se drži podloge koliko je to moguće, bez obzira na neravnine.

Omogućuje vrlo lagano skijanje tvrdim podlogama, zahvaljujući oštrim i kvalitetno napravljenim rubnicima koji se neće istupiti nakon tjedan dana skijanja. Osim što najbolje mogućnosti pokazuje u vožnji veleslaloma, vrlo je prilagodljiva i u svim ostalim stilovima, što bih ja ubrojio u jednu od najvećih prednosti u odnosu na konkurenta iz Rossignola. Naime, neće biti nikakvih problema uputite li se na grbave staze ili pak na staze sa neutabanim snijegom. Naravno, na takvim podlogama neće ostvarivati rezultate kao skija namijenjena za to, ali će bez problema podnijeti za nju nenamijenjene vrste podloga. Također, moram istaknuti vrhunsko držanje smjera na visokim brzinama. Zahvaljujući obliku, gdje prednji dio podsjeća na klasičnu ravnu skiju, a i zahvaljujući ugrađenim prolinkovima skija ne zahtjeva mnogo snage i nije teška za upravljanje (relativan pojam), iznimno je prilagodljiva i lako se naviknuti na nju. Ulijeva velik osjećaj sigurnosti svakom skijašu i istodobno poziva na oštrije i brže skijanje.

Skiju bi preporučio ukoliko već imate dobre temelje u skijaškoj tehnici te ako ste napredniji rekreativac, skloniji bržoj i agresivnijoj vožnji. Apsolutno će zadovoljiti zahtjeve za veleslalomom, ali isto tako i za bržim skijanjem. Ako preferirate skijanje po neuređenim terenima ili pak po dubokom snijegu onda ova skija nije za vas.

Skupa, ali vrijedi uloženog novca.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 232322
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr