PROIZVOĐAČI

»

SALOMON

23.05.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Salomon skije 11/12

Jedna nova klasa skija, par novih modela te veliki redizajn, sažetak su Salomon skija za nadolazeću sezonu. Novitet koji izaziva većinu pažnje, nova je klasa skija, BBR, sa potpuno drugačijim pogledom na izradu skija.

Redizajn skija, gotovo je neizbježna stavka na koju smo svi navikli. Ostali noviteti, nešto su što nije svake godine "must have", no izgled svakako je. Salomon je u pogledu skija za iduću sezonu odlučio prirediti od svega po malo. U pregledu noviteta možemo istaknuti potpuno novu BBR klasu skija, s dvije pomalo neuobičajene skije. Zatim, prijašnja serija XWing zamijenjena je novom Enduro serijom, dok se linija 24 sata može pohvaliti s dvije potpuno nove tvrde skije; XKart i Mustang. Također, za sve skijašice na izbor je ponuđeno i nekoliko novih skija, uz redizajn već postojećih. Kod ostalih serija novosti nema, osim što je novi dizajn itekako vidljiv.

Podsjetimo, Salomon je svoje skije podijelio u pet kategorija, a to su: On piste skis (Racing, 24 Hours), All mountain ski (Enduro), Women ski (All Mountain, Freeski), Freeski skis (Big mountain, Exploring, Park & Pipe), Junior skis (On piste, All Mountain, Freeski), te jedna potpuno nova klasa, Allmountain&Race (BBR).

Race serija posjeduje najjače skije izrađene po najboljim tehnologijama. Krase je dva modela skija, jedne slalom 3V Race Powerline, a druge veleslalom 2V Race Powerline (slika dolje).


-.--.-

24 Hours, serija je skija, koja se već par godina nalazi u Salomon ponudi, ako je suditi po broju modela i novostima, prolazi dobro kod skijaša. Ove godine postoje dva nova modela skija i to najjači po ljestvici u ovoj seriji skija. To su Mustang (prva slika dolje) i X-Kart. Kod ove skije X-Kart, zanimljivo je, da je to prva SL-Race Carving skija sa Rockerom (Carve Rocker). Stari modeli ponešto su redizajnirani, 24 Hours (druga slika dolje), 24 Daytona, 24 GT PRO, 24 Sport.

-.--.-
-.--.-

Nekadašnju seriju Xwing zamijenila je nova klasa skija - Enduro. Nova klasa broji šest modela skija i namijenjena je za sve uvjete na stazi i izvan nje. Počevši od najjačih modela Enduro XT 850, zatim Enduro XT 800 (slika dolje), Enduro RX 800, pa sve do nešto slabijih Enduro LX 800, Enduro LX 750 i Enduro LX 730.

-.--.-

Skijašice svoju skiju, mogu potražiti u ženskoj klasi skija, koja je podijeljena na All mountain i na Freeski skije. All mountain broji šest novih skija, lijepog dizajna, posebno prilagođenih za dame. To su Origins Bamboo, Intense Black, Origins Lava, Pure White (slika dolje), Origins Lime i Origins Lagoon.

-.--.-

Freeski za skijašice sadrži tri standardna modela, Geisha (slika dolje), Lady i Vamp te jedan novi model Galaxy.

-.--.-

Big mountain serija skija, okuplja skije prvenstveno namijenjene za skijanje izvan staza i uživanje u snježnim bespućima. Pet redizajniranih modela i jedan novi, ono su što Salomon nudi svim freeride skijašima: Rocker, Rocker 2, Twenty Twelve (slika dolje), Czar, Shogun i Knight.

-.--.-

U Exploring seriji, kao što samo ime govori, skije za istraživanje, nalaze se već viđena dva modela, El Dictator i Sentinel (slika dolje).

-.--.-

Skokovi, okreti i salto, s ovim skijama trebali bi biti prava igra. Salomon Park & Pipe skije, rezervirane su za sve one koji vole uživati u snow parkovima, odnosno free style: Pro Pipe, Suspect (slika dolje) i Threat.

-.--.-

BBR, nova je klasa skija, s potpuno novim skijama i potpuno novom tehnologijom izrade. Ova dva modela skija, BBR 7.9 i BBR 8.9 (slika dolje) izrađena su po uzoru na surf dasku te imaju široki vrh skije, a uži rep, što vizualno izgleda kao slovo "V" te samim time i tehnologija koja je zaslužna za njihovu izradu, zove se V-Shape. Namijenjene su širokom spektru uvjeta na stazi, od tvrde podloge i brzih zavoja, do uživanja u powderu.

-.--.-

Junior serija broji tri serije skija. On piste u kojoj se nalaze modeli 2V Race JR, 3V Race JR, te nova Mini Kart skija, zatim All mountain serija, sa modelima Enduro JR 800 i Candy JR i serija Freeski JR, čiji su predstavnici Shogun JR i Mai Tai JR.

-.--.-

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 46421
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr