PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

06.08.2010.      

Autor: Denis FliderUstupio: Partner d.o.o.,Rijeka
marin.dekovic@partner.biz.hr
 

Stöckli Laser SX World Cup (10/11)

Najjači rekreativni model Cross klase unutar Laser serije. Snažna skija koju je "lagano" voziti.

Testirani model: 170 cm, r = 15.6 m
Sidecut: 122-70-99
Dostupne visine: 154, 162, 170, 178 cm

-.--.-Cross modeli se od ove godine nalaze među race modelima Stöckli skija, takozvane Laser serije, dok je SX model predvodnik cross klase. Naziv Cross modela je izmijenjen te se više ne upotrebljava riječ cross koja je obilježavala kategoriju/namjenu skija, nego se koriste oznake SX i CX. Ujedno je došlo i do minimalnih promjena u dizajnu, u usporedbi na protekle sezone. Osvježen je i moderniziran no tu je i dalje prepoznatljiva tzv. 4D struktura, koja daje zanimljiv vizualni efekt skiji.

Laser SX je po svojim dimenzijama i konstrukcijskoj građi identičan prošlogodišnjem modelu Cross klase u modelu Cross pro. Do minimalnih promjena je došlo isključivo u konstrukciji. Sada se koristi tzv. "TORSIOtech" sendvič konstrukcija opisana kod modela CX.  Skija spada u malo tvrđe modele što i ne čudi obzirom da je najjači model Cross kategorije unutar Laser serije. Prema specifikacijama skija je namijenjena vožnji  po stazi, neovisno o tome je li staza uređena, puna hupsera ili razbacanog snijega. Idealna je za vožnju srednjih i dužih zavoja. Dolazi u paketu zajedno sa Salomon vezom Z12 Ti.

Skija omogućava brzo prebacivanje s rubnika na rubnik, a konstrukcija skije daje osjećaj stabilnosti i sigurnosti pri većim brzinama. Rubnici na tvrdoj i uređenoj stazi drže skiju vrlo dobro, pružajući dojam vožnje bez otpora i teškoća, kao da klizite. Laser SX je toliko stabilna da u pojedinim trenucima imate osjećaj kao da je prilijepljena uz podlogu. To na neki način iznenađuje s obzirom da ne spada u kategoriju fizički teških skija. Težina joj je optimalna kako bi mogla najbolje reagirati u svim uvjetima vožnje na stazi.

Prilikom vožnje srednjih i dugih zavoja, bilo kojom brzinom, skija pokazuje koliko je vodljiva ulazeći u zavoj bez teškoća, a energija koju generira kroz zavoj je iznenađujuća. Stöckli voli i nagrađuje vještinu i znanje skijaša gotovo u svakom trenutku. a zbog dobro pogođene tvrdoće, svoje stabilnosti, upravljivosti i preciznosti i na neuređenoj stazi pruža zadovoljstvo u vožnji. Bez obzira što je deklarirana za vožnju srednjih i dužih zavoja, vožnja kratkih zavoja može biti privlačna. Potrebno je upotrijebiti samo malo više energije i vještine. Navedena činjenica najviše dolazi do izražaja na razrovanoj stazi i na stazi punoj hupsera. I tada možete s određenom dozom uživanja upravljati Laser SX-om.

-.--.-Vožnju izvan staze s Laser SX-om treba shvatiti i doživjeti samo kao kratki izlet. Potrebno je upotrijebiti puno više energije i znanja kako bi se moglo imalo "uživati" izvan staze. Što vas dakako ne sprječava da tu i tamo, ukoliko vam to uvjeti dozvoljavaju, napravite izlet izvan staze. Samo je bitno da ste svjesni kako je navedena skija po svojim karakteristikama i ponašanju isključivo namijenjena vožnji po stazi.

Laser SX je stabilna, upravljiva i precizna skija, bez ograničenja na stazi koja nagrađuje vještinu skijaša. Skija je namijenjena naprednim i odličnim skijašima punim samopouzdanja koji će moći testirati svoje limite. Naravno, za navedeno je potrebna dobra fizička pripremljenost.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 44338
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr