PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

27.08.2009.      

Autor: Branimir Paškvan

Ustupio:Partner d.o.o.,Rijeka
marin.dekovic@partner.biz.hr
Sve informacije na
www.experience.hr

 

Stöckli Sinox (09/10)

Nova skija - stare navike! Švicarci u ponudi imaju novu klasu skija, ali pristup izradi i dalje je švicarski pedantan.

Testirani model: 163 cm, r = 12 m
Sidecut: 123-72-107
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170 cm

-.-Skijanje.hr-.-Nova klasa Sinox pojavljuje se kao nadopuna ponude Stöckli skija za uređene staze. Riječ je o nižoj rekreativnoj klasi namijenjenoj slabijim skijašima koji se primarno drže dobro uređenih staza. S obzirom da Stöckli slovi kao specijalist za skije pred koje se postavljaju veliki zahtjevi, bilo da je riječ o natjecateljskim, all-mountain modelima ili Švicarcima posebno značajnim modelima za dubok snijeg – zasnivanje jedne niže rekreativne klase predstavlja svojevrsno iznenađenje.

No, da nije riječ o nepromišljenom izletu u bespuća slobodnog tržišta, već o opreznom i zasigurno dobro promišljenom ispitivanju novih mogućnosti, govori nam podatak da je istovremeno ukinuta serija Snake (namijenjena za snowpark) pa je ukupan broj klasa ostao na skromnoj brojci osam. Vuk je, dakle, dlaku neznatno promijenio, ali ćud je ostala ista – Švicarci i dalje rade u malim serijama, izlaze s malim brojem modela po klasi, ali je zato svaki detalj svake skije brižljivo promišljen i precizno izrađen.

Dizajn Stöckli Sinoxa odgovara namjeni – decentno i suzdržano, ali oku ugodno i, što zasigurno nije nevažno za ovu klasu, lako se može kombinirati sa velikim brojem boja i uzoraka skijaške odjeće. Površina ima formu plitko-reljefaste strukture (tzv. grooved surface), jer Švicarci znaju već odavna ono što mnogi danas tek otkrivaju – glatke površine ostavljaju jasno vidljive tragove tuđih rubnika u gužvama pred žičarom.

Konstrukciju skije čini drvena jezgra obložena stakloplastikom što samo potvrđuje da Stöckli ozbiljno shvaća i svoje skijaški najslabije potkovane kupce. Baza skije napravljena je od ugljikovih materijala, a kao i ostale, "ozbiljnije" modele, i ovu je skiju ručno doradio i pregledao zaposlenik ove obiteljske manufakture pa je i ona označena sada već čuvenom "Swiss precision tuning" oznakom.

Na terenu je skija fino vodljiva i reagira dobro i na sasvim male pritiske. U pravocrtnoj vožnji je vrlo stabilna, a zavoje odrađuje vrlo precizno i sigurno bilo da ih izvodimo u "plugu" ili u paralelnom položaju skija. Naravno, rečeno vrijedi samo za relativno male brzine i ne odviše tvrd snijeg. No, skijaš početnik ili slabiji rekreativac zasigurno neće tražiti strme i zaleđene padine i razvijati velike brzine. Dobra je vijest da se Sinox sasvim solidno snalazi u omekšalom snijegu gdje zbog nešto veće širine uspijeva zadržati kontrolu pa će manje vješti skijaši lakše prebroditi popodnevne hupsere i iznenadne nakupine mekog snijega koje mogu izbaciti "iz sedla".

-.-Skijanje.hr-.-Sve u svemu, riječ je o dobroj i upravljivoj skiji primjerenoj početnicima i slabijim rekreativcima koji se drže dobro uređenih i ne pretjerano strmih staza, a imajući u vidu ugled proizvođača možemo pretpostaviti da će vas služiti i više sezona.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 163565
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr