PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

26.09.2008.      

Autor: Goran Razić 

Stöckli skije 08/09

Bogata ponuda iz Švicarske dolazi u 10 klasa. Tu su Laser, Cross, Spirit, Rotor, Stormrider, Snake, Junior Race, Junior Kids i Stöckli Special. Pogledajmo što nam one donose

Laser je oznaka za Stöckli top race klasu skija. U njoj su bez značajnijih promjena prisutni Laser SL, te FIS pandan Laser SL FIS (razlike su navedene u recenzijama navedenog modela). Tu je nadalje veleslalom predstavnik Laser GS / GS FIS te svojevrstan hibrid - Laser SC, koji je odmjerenih gabarita podjednako pogodan za slalom i veleslalom.

Cross klasa, kako ime kaže orijentirana je natjecateljski nastrojenim rekreativcima, koji u njoj mogu naći predstavnika za jurnjavu manjim i širim zavojima i to na bilo kakvom tipu staza. Modeli koji predstavljaju klasu su Cross PRO / Cross FIS (namijenjen za službena cross natjecanja) te Cross Edition - malo ublaženi predstavnik, namijenjen prvenstveno onima koji se još uče carving vožnji na uređenim stazama, a brzinu vole.

Spirit modeli, koji su zastupljeni modelima Spirit Globe i Spirit Edition prvenstveno su ključ za allround model, te srednje rekreativce. Iako neki Spirit modele često dovode u istu rečenicu sa ženama, smatramo kako je skija odlična i za ne preteške muškarce, te one kojima brzina nije vrlina.

Modeli Rotor predstavljaju allmountain klasu, koja širinom struka već daje naslutiti da podnose i koju nakupinu snijega, svježe napadali snijeg te popodnevnu bljuzgu. Jači predstavnik je model Rotor 76, a slabiji Rotor 70 Edition. Naravno, brojčana oznaka govori o širini skije u srednjem dijelu.

Iznimno bogata Stöcklijeva serija Stormrider donosi pregršt modela, čime se ovaj švicarski proizvođač jasno svrstava u rang skija s težnjom prema powderu, freeskiingu i ostalim oblicima alternativnih oblika skijaškog sporta. Najjači je model Stormrider DP pro + sa širinom struka od čak 101 mm. Nakon njega je u dlaku jednak model Stormrider DP PRO, sa širinom struka od ne malih 94 mm. Tu počinje plejada modela u koje Stöckli polaže dosta nade. Skija za sve, kako za powder, tako i za uređenu stazu, a k tome i agresivnog dizajna. Riječ je o modelima Stormrider TT, Stormrider VXL, Stormrider XXL, Stormrider XL, Stormrider XL Edition i Stormrider L. U ovu klasu neka zavire i oni koji traže turne skije, jer modeli Stormrider PIT PRO II i Stormrider Light su namijenjeni upravo za to. Glavne razlike među modelima su što su skije u navedenom redoslijedu sve užeg struka.

Svi željni snowparka, vratolomija i letova po zraku više nego uređenih skijaških staza bit će počašćeni serijom skija Snake (slika desno, op.a.). Izgled je vrlo atraktivan, a grafike idu od zmijske kože, preko klipova kukuruza, pa sve do fotografija crvenih i zrelih rajčica. Ovaj dio nećemo komentirati, samo ćemo reći kako je najjači model Snake Coral, slijedi ga Snake Pop, a uvjetno rečeno najslabiji model je Snake Tomato. Ne moramo naglašavati koji ima koju grafiku na sebi?

Skije za najmlađe (race modeli) dolaze izgledom gotovo podjednaki modelima za odrasle. Prije svega tu je Laser SLJ, koji iako će čudno zvučati na hrvatskom govornom području, predstavlja skiju za slalom. Veleslalom inačica zove se Laser GSJ, dok je Team Cross model za najmlađe željne ski crossa. Modeli Team Race, Sinox Flower, Snake Jump, Team Stormrider su modeli za najmlađe rekreativce, željne napretka.

Linija Special namijenjena je onima dubljeg džepa, sklonijih dizajnu. Ovdje švicarska preciznost najviše dolazi do izražaja. Potpuno ručno izrađena vanjština, te brižno sastavljanje detalja, zaduženi su za ekstravagantnu liniju skija u kojoj su Stöckli VIP i model Alinghi (limited edition) s ucrtanim serijskim brojem i potpisom proizvođača.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217557
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr