PROIZVOĐAČI

»

VIST

21.06.2010.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: Bora sport d.o.o.
Zagreb
info@borasport.hr
01/3704415
099/3077750
www.borasport.hr

 

Vist Cross-Over Two (10/11)

Vistov Cross model ostao je nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu. Dizajn, karakteristike i sve ostalo aktualno je i u narednoj sezoni

Testirani model: 176 cm, r = 15 m
Sidecut: 131-77-111
Dostupne visine: 164, 176 cm

-.--.-Cross-Over Two je, kao što mu i ime sugerira, cross model skije tvrtke Vist. Talijani se sve više etabliraju i kao proizvođači skija, nakon što su stekli "ime" kao brand odličnih skijaških odijela i ploča koje se stavljaju ispod vezova. Iako cross modeli polako padaju u zaborav nakon booma od prje nekoliko sezona, Vist i dalje proizvodi nekoliko modela skije sa srednje širokim strukom, namijenjene "divljanju" na stazi i pored nje, iznenadnim promjenama smjera i dobrim ponašanjem na ledenim plohama.

Sve serije Vist skija su jednakog dizajna, a razlika je u bojama. Cross-Over Two prepoznat ćete po bijeloj podlozi s narančastom prugom, svojevrstan retro dizajn. Oprečna su mišljenja oko dizajna, od oduševljenja modnih puritanaca do razočaranja modernista koji smatraju da skija niti nije dizajnirana. Jezgra skije je drvena, odnosno od listova drva postavljenih u slojevima (Laminated wood). Konstrukcija je ojačana visoko kvalitetno obrađenim titanom (High grade Tit SW), dok je vrh obložen aluminijem (Offset Alu top Edge). Baza, crne boje, je rađena visoko zgusnutim grafitom (UHMW Sintered Graphite Highspeed Black). Skije dolaze s Vist vezovima s DIN skalom od 6 do 14 ispod koje se nalazi Speedlock plata od 16 mm. Proizvođač preporuča ovaj model skijašima koji imaju od 60 do 130 kg.

Već prvi pogled, a i sidecut (131-77-111) nam pokazuje da ćete se s ovom skijom dobro snalaziti i izvan uređenih staza. Ipak, kod takvih izleta valja biti oprezan jer je skija prilično masivna te stoga ne oprašta greške pa vas čak i mali pomak iz centralnog položaja može pretvoriti u "snjegovića". Na uređenim stazama, odnosno ledenim plohama, skija se pokazala vrlo stabilna kao i kod većih brzina u spustu ravno. Pri zavojima širih radijusa nećete imati problema s prebacivanjem ruba na rub te ćete ih, zbog odnosa širine vrha i struka skije, izvoditi s nevjerojatnom lakoćom. No, iako skija ima radijus 15 metara kraći vas zavoji mogu brzo iscrpiti.

Skija je poprilično masivna i puno teža od nekih konkurentskih modela. Dok to osigurava stabilno i predvidljivo ponašanje pri brzoj vožnji, nedostatak je taj što će za ovladati njome trebati poprilična snaga u skijaševim nogama. Problemi se pojavljuju prilikom skijanja na razrovanoj stazi te na mokrom i teškom snijegu gdje skija teško plovi preko snježnih nakupina. Masa skija je jedan od faktora koji će vam oduzimati mnogo energije prilikom izvođenja zavoja kraćeg radijusa.

-.--.-Cross-Over Two odabrat će skijaši koji pretežito skijaju na stazi, no vole se odvažiti i na pokoji izlet izvan nje. Takvi će biti nagrađeni skijom koja ima odlično ponašanje na uređenom terenu, stabilnost i predvidljivost pri visokim brzinama te pouzdanost na ledenim plohama. U dubljem snijegu će skijaši morati upotrijebiti svoje znanje kako bi "natjerali" skiju na "lijepo ponašanje". Osim što skiju preporučujemo znalcima, upozoravamo i na potrebu dobre tjelesne pripreme želite li vi voziti Cross-Over Two, a ne on vas.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 48139
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr