PROIZVOĐAČI

»

VIST

11.07.2009.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio:
Bora, Koprska 1, Veliki trg 6
Izola 6310 Slovenija
tel:0038656404208
Kontakt za Hrvatsku:
info@borasportgroup.com
tel:099/3077750

 

Vist Super Front Three (09/10)

Model VISTa namijenjen slalomskoj vožnji po stazi s elegantnim i prepoznatljivim dizajnom našao se na našem testu...

Testirani model: 165 cm, r = 13m
Sidecut: 117-65-101
Dostupne visine: 157, 165 cm

Vist koji je možda poznatiji po svojim odjevnim kolekcijama i ove sezone radi skije. Kao i ostali modeli Vista, Super Front Three je jednostavnog ali vrlo upečatljivog dizajna. Bijela skija sa crnom crtom po sredini je uočljiva iz daljine, a sa takvom jednostavnošću je i jako ugodna oku. Kao i sve ostale skije iz Vist asortimana, Super Front Three ima sendvič konstrukciju koja je ručno slagana. Osim ručne radinosti na Vist skijama je prisutna i Vist SpeedLock System sa APT-om (Advanced Pin technology) koji je sistem između ploče i vezova čime se poboljšava prijenos težine.

Super Font serija je namijenjena skijanju isključivo na stazama. U ovoj seriji osim Super Front Three skija tu su i Super Front Two i Super Front One. Testirani model Super Front Three je skija namijenjena boljim rekreativcima, jer ona zapravo slalom skija  što se najbolje vidi po gabaritima i ponašanju na stazi. Po tvrdoći možda malo zaostaje za poznatijim brandovima, ali to joj daje lakoću prilikom upravljanja. Uspoređujući sa drugim skijama iz te klase, Super Front Three možda mrvicu slabije ulazi u zavoj od sličnih modela, ali jednom kada krene u zavoj onda postaje jako vodljiva i konstantna u cijelom zavoju. Za razliku od većine ostalih slalom modela, ona trpi greške i prilikom izlaska iz zavoj ne baca. Prilikom većih pomaka težine naprijed ili nazad skija blago kažnjava, ali ni približno kao ostali slalom modeli. Prilikom izvođenja dugih zavoja skija oduševljava. Lakoća prebacivanja težine i konstantnost kroz cijeli zavoj će navući sve protivnike dugih zavoja da i to malo više voze. I u ovom segmentu skija malo teže ulazi u zavoj, ali to je skoro zanemarivo. Na tvrdoj i zaleđenoj stazi rubnici jako dobro drže, ipak pri takvim uvjetima treba malo jače stisnuti da ne bi bilo proklizavanja. Prilikom većih brzina skija zna malo zaplesati ali samo kada je cijelom težinom na donjem dijelu skije a ništa na rubnicima.

Skija jako iznenađuje na mekšim dijelovima staze i po manjim hupserima. Lakoća prilikom izvođenja bilo kojeg elementa na takvim uvjetima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. To što nije možda toliko tvrda kao ostale slalom skije se pretvara u prednost na mekanijim stazama gdje skijaš može  u potpunosti uživati. Čak i pri većim hupserima i na razrovanom snijegu, Super Front Three vas neće pretjerano izmoriti,  a pružit će vam mnogo. Kraći izlasci sa staze u neki duboki snijeg su mogući, ali ovo nikako nije skija za to.

Elegantan i prepoznatljiv dizajn nisu jedina dobra stvar na ovo modelu. Slalom skija koja je malo laganija od sličnih modela, ali samim time i lakša i ugodnija za cjelodnevno skijanje. Bolji rekreativci i učitelji skijanja koji vole prepoznatljivu skiju moraju uzeti u obzir ovaj model.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1982
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr