PROIZVOĐAČI

»

VIST

31.07.2009.      

Autor: Goran VukelićUstupio:
Bora, Koprska 1, Veliki trg 6
Izola 6310 Slovenija
tel:0038656404208
Kontakt za Hrvatsku:
info@borasportgroup.com
tel:099/3077750
 

Vist Super Front Two (09/10)

Retro dizajn za vrlo modernu skiju koju će birati dinamični znalci.

Testirani model: 167 cm, r = 14 m
Sidecut: 116-66-101
Dostupne visine: 167, 174 cm

-.--.-Talijanski brand Vist, dosad poznat po cijenjenim pločama i vezovima za skije te skijaškim odijelima, upustio se odnedavno i u avanturu proizvodnje skija. Još uvijek predstavlja svojvrsnu egzotiku među već etabliranim proizvođačima, no mjesta za sumnju nema. Kao i sve što rade, i skije su temeljito promišljen i kvalitetan proizvod.

Vist ne ide u pretjeranu širinu sa serijama skija i inačicama modela. Tu je tek nekoliko modela razvijenih da pokriju gotovo sve potrebe skijaša koji traže pouzdanu skiju kojoj, međutim, neće nedostajati i privlačne vanjštine. Iako se oko dizajna mogu čuti različiti komentari, od onih koji kažu da jedna crta sredinom skije ne čini dizajn do "puritanaca" koji su oduševljeni čistim, retro izgledom skije, jedno je sigurno – s Vistom nećete ostati nezamijećeni. Takav je slučaj i s modelom Super Front Two koji prati kućni dizajn: atraktivna narančasta boja s bijelom linijom po sredini skije. Teksta gotovo pa nimalo, tek šture informacije o proizvođaču i modelu. No, znatiželjni pogledi na žičari su zajamčeni.

Ispod atraktivne vanjštine nalazi se drvena laminirana jezgra (Laminated 3D-Wood) ojačana slojem titana (High Grade Tit-SW). Naravno, i ploča i vez su iz Vistove radinosti. Ploča je Speedlock Pro Light Step, olakšana verzija ploče debljine 20 mm na prednjem dijelu, a 16 mm na zadnjem. Ovakva razlika u debljini je zaslužna za nešto povišeno težište skijaša.

Vist Super Front Two je moderna carving skija koja u sebi nastoji pomiriti najbolje od veleslalomskih (Super Front One) i slalomskih modela (Super Front Three). Ponešto naglašene mjere vrha i repa naspram uskog struka od 66 mm samo prisnažuju toj tvrdnji, kao i radijus od 14 m na testiranih 167 cm duljine. "Dvojka" je skija namijenjena nizanju zavoja na idealno uređenim stazama i tu će se pokazati u svom najboljem svjetlu. Jednostavno "vuče" da njome pojurite niz padinu ostavljajući iza sebe tek dvije uske linije karakteristične za pravi carving. Kako se konstrukcijski nalazi između GS i SL modela, pokupila je nabolje iz oba svijeta i jednako dobro izvodi i šire i kraće zavoje. Primjetna je torzijska krutost modela, veća nego kod nekih konkurentskih modela, što znači da će za cjelodnevnu vožnju ovom skijom trebati proći određene tjelesna pripreme. "Penzionersku" i "panoramsku" vožnju ne podnosi, iako nije klasični race model već namijenjena sportski orijentiranim rekreativcima.

-.--.-Uređena, po mogućnosti tvrda staza je idealna podloga za Super Front Two. Led? Još bolje! Bez premišljanja možete "zarezati" svaku ledenu plohu. Uz jači angažman nogama hupseri će predstavljati zanimljivo igralište, dok s izletima u dubok snijeg ne bi trebalo pretjerivati. Jednostavno, konstrukcijski nije namijenjena tome.

-.--.-Rekreativci koji su određeno vrijeme prije sezone proveli u teretani radeći na tjelesnoj spremi te koji odlično barataju modernom tehnikom skijanja i ne boje se pojuriti niz stazu – oni će se bez problema konfrontirati sa Super Front Two modelom. Iako si je sa skijama Vist otvorio novi "front" na kojem se mora dokazati, Talijani bojazni za ishod gotovo da i ne moraju imati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240462
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr