PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

10.02.2007.      

Autor: Tomislav Matošin 

Održana prezentacija Völkl skija za sezonu 2007/08

Dana 09.02., u Zagrebačkom Hotelu "I", firma Tom Tom d.o.o., koja je zastupnik Völkla za Hrvatsku predstavila je modele skija za sezonu 2007/08.

I dalje lijepog i raznobojnog izgleda, s dizajnerske strane nije došlo do većih promjena, ali najveća novost u Völklovoj ponudi je serija modela pod imenom Tigershark koja donosi jedinstvenu i novu Power Switch tehnologiju pomoću koje se mijenja tvrdoća skije. Uvedena je još jedna nova serija pod imenom Tiger, ali ona je tu umjesto dosadašnje Supersport serije. Također je došlo do promjena u tehnologijama implementiranih u skiju, ali više o tome ćemo pisati početkom iduće sezone.

Svjesni da mogu opstati na tržištu uvođenjem "revolucionarnih" promjena, a vjerojatno i utjecajem Rossignolovim Mutix modelom, Völkl je odlučio razviti već spomenuti Power Switch sistem s kojim mijenjate tvrdoću skije. Time možete skiju prilagoditi jutarnjim uvjetima, kada su staze tvrđe i ledenije odnosno popodnevnim uvjetima, kada staze već popuste te su mekanije.

Tajna tehnologije, odnosno sistema je u dvije karbonske šipke koje su provučene uz rubove skija. U dnu skija, kod repa nalazi se "Power switch", odnosno maleni vijak pomoću kojeg natežete i otpuštate karbonske šipke pri čemu se mijenjaju svojstva skije. Ukoliko su šipke zategnute skija će biti tvrđa i time će bolje držati ledenije staze, dok će za mekanije staze šipke trebati otpustiti. Prema tvrdnjama zastupnika, razlika se itekako osjeća, a naše dojmove ćete imati priliku uskoro saznati obzirom da smo dobili obećanje da će nam skije biti ustupljene na test još tokom ove skijaške sezone.

Na uvid smo dobili i cijene za sve modele, ali izdvojit ćemo samo Tigershark seriju koja će u maloprodaji koštati između 3.200 i 5.300 kuna, te natjecateljsku Racetiger seriju za koju će se morati izdvojiti od 3.200 do 4.000 kuna. Navedene cijene odnose se na skije bez vezova.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 207164
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr