PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

12.09.2006.      

Autor: Goran RazićUstupio: Tom Tom d.o.o., Drenovačka 7, Zagreb Tel: 01 3692-558  

Völkl Racetiger SL racing (06/07)

Nakon voženog modela iz sezone 05/06., vozili smo i model za sezonu 06/07. Revolucionarnih promjena nema, a možda najveći je promjena natpisa na repu skija, koju zapravo ni ne primjećujemo ako ne držimo model pored modela.

Testirani model: 165 cm, r = 12,8m
Sidecut: 119-66-102
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

Ovogodišnji model opremljen je "XTD sensor woodcore-om" što bi značilo da je unutrašnjost rađena od dvije vrste drveta pretočenih u jedinstvenu jezgru. Time Völkl i dalje drži do svoje tradicije; izrade isključivo drvene jezgre.

Budući da je riječ o najjačem slalomskom modelu u Völklovoj ponudi, ono što nam skija pruža u skladu je s očekivanjima. Slalomski zavoji su vrlo brzi i eksplozivni, a skija ima vrlo veliku tvrdoću, kako torzijsku, tako i fleksijsku. Širina vrha, struka i repa ulazi u prosjek ove klase te ne nudi ništa revolucionarno, no zato pri većim brzinama i oštrijoj vožnji na rubnicima skija pokazuje svoje pravo lice.

Skijanje u za nju nepredviđenim uvjetima bit će dosta teško, no za vješte noge ne i neizvedivo, iako skija jasno daje do znanja što voli i tu zabune nema. Skija je standardno opremljena Markerovim vezom modela iPT R 14 koji daje dovoljno sigurnosti i uspješno prati narav skije.

Već spomenuta fleksijska tvrdoća, za koju je zaslužna posebna izvedba drvene jezgre, brine se za ekspresno katapultiranje iz zavoja, što će vještom skijašu davati popriličan osjećaj brzine perfektnosti. Isto tako, ako nam dinamička ravnoteža nije jača strana, a terenska vožnja muka, skija će pokazati svu svoju "zlu ćud"; brzi ulasci u zavoj i još brži izlasci pobrinut će se za vožnju s pomaknutim težištem u nazad, što može rezultirati nezgodnim posljedicama.

Völklova Racetiger najjača serija skija broji ukupno četiri modela, a SL Racing predstavlja perjanicu slalomskih skija. Žuta agresivna boja ne ostavlja mogućnost zabune, a jedina dizajnerska (vrijedna spomena) promjena, u odnosu na prošlogodišnji model, je natpisu na repu, gdje je u novom modelu izbačen natpis "Völkl", a ostao je samo crvenim slovima napisan natpis "Racetiger".

Dojam je da inženjeri iz Völkla ne mijenjaju konja koji pobjeđuje, a promjena izgleda odaje čisto praktičnu narav; raspoznavanje generacija. Vrlo brza skija, odličnih karakteristika, te na momente brutalne snage odaje svoj karakter vrlo brzo. SL Racing je samo za iskusne i agresivne skijaše rekreativce koji će imati snage voziti ju cijeli dan. Na nižim brzinama te u laganoj rekreativnoj vožnji ne pokazuje svoj pravi karakter te se ponaša vrlo tvrdo i tromo, što može rezultirati razočaranjem u njene karakteristike. Racetigera treba doslovno nagaziti, jer cijela priča ima smisao samo u punoj brzini. Zauzvrat, nagradit će vas oštrim rezovima u najtvrđim snježnim podlogama, gdje će zavoji biti precizni do krajnjih granica.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 123857
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr