PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

11.10.2006.      

Autor: Željko MihalićSlike arhiv: www.volkl.com 

Völkl skije 06/07

Kao ni kod tehnologija, niti kod modela nema revolucionarnih promjena.

Racetiger modeli i dalje predstavljaju vrh ponude i jednako jarkih boja (posebice crvene i žute koje su nekoliko sezona karakterizirale natjecateljske modele), posebice one namijenjene ekspertima. Dolaze u 4 varijante (GS, SL, RC i SC, ove dvije zadnje skraćenice predstavljaju race carver i slalom carver oznaku) u rasponima 150 - 170 cm za slalomske i 165 - 185 cm za veleslalomske modele te pripadajućim radijusima od 11 - 15 m za slalomske i 15 - 21 m za veleslalomske modele (GS i RC). Svi su modeli i dalje opremljeni sensor wood XTD jezgrama i double grip extended sistemom, te sa iPT i AT motion sistemima vezova. Više o tehnologiji koje koriste ovogodišnji Völkl modeli možete pročitati ovdje.

Supersport serija, koja nam je poznata iz prošlih sezona, namijenjena uglavnom vožnji po uređenim terenima, je doživjela promjene u smislu nazivlja. Naime, više je ne označavaju isključivo zvjezdice, već je klasifikacija napravljena po sistemu oznake S sa pripadajućim brojem od 1 - 5. Najjači i najslabiji model te serija nazivaju se Allstar i star (i jedini zadržavaju trend imena sa zvjezdicama), a ostali modeli imaju nazivlje S1-S5 (s tim da veći broj označava i ozbiljniju skiju). Tehnološki, tu je razlika gotovo neznatna u odnosu na prošlu godinu, uglavnom se uočava na vizualnom planu. Double grip extended imaju samo dva najjača modela koja su namijenjena ozbiljnijim skijašima, ostali modeli su rekreativnog tipa. Kako to i priliči allround seriji, duljine se kreću od 149 - 182 cm, s ne premalim radijusima od 12 - 17,5 m. Namjena ovih skija uglavnom je uređena staza, što dodatno ilustriraju i dimenzije strukova svih modela, koji ne prelaze 68 - 70 mm.

Allmountain serija, nazvana Unlimited, dobila je prinovu i sad ovu seriju predstavlja 5 modela od najjačeg Unlimited AC4 (slika desno) pa do najslabijeg unlimited AC. Skije Unlimited serije su velikih raspona duljina 143 - 191 cm i primjenjivijih allround radijusa od 11,6 m za najkraće modele do 21 m za 191 cm. Ovi su modeli dosta široki i pri vrhu i u struku gdje dimenzije znaju prelaziti i zavidnih 70 mm na nižim rekreativnim unlimited AC 1 (116-72-103), do naprednih AC4 modela koji imaju respektabilne dimenzije i za freeride primjenu (125-82-110). Jači modeli imaju double grip extended konstrukciju, oni slabiji double grip LT. Svi modeli imaju drvenu jezgru, no prava laminirana drvena jezgra, obogaćena smolama (XTD sensor woodcore), može se naći samo u AC4 modelu.

Ženske modele i ovu sezonu zastupa Attiva serija, zastupljena sa 7 modela od kojih su dva najozbiljnija Attiva AC3 i Attiva S5 kao ženske inačice prethodno spomenutih modela allmountain, odnosno allround modela. Duljine modela kreću se od 142-177 cm i pripadajućih radijusa od 11 – 18 m.

Turnu seriju i ove godine predstavljaju 3 od ranije poznata modela, Norbert Joos, Snowwolf i Huskey, namijenjeni zaljubljenicima i u penjanje i u spuštanje snijegom pokrivenom planinom, s rasponima duljina 156-184 cm.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 8489
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr