PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

11.10.2008.      

Autor: Vjeran Baranović 

Völkl skije 08/09

Völkl modeli skija za sezonu 08/09 nalaze se u nastavku teksta. Racetiger, Tigershark, Grizzly (novitet!), Unlimited, Tiger, Attiva, Junior, Mounatin...

Racetiger je najjača serija koja je podešena i konstruirana za velike brzine bez kompromisa. U ovoj seriji je 7 modela GS, SL, SC te dva RC modela. GS i SL dolaze sa Power Switch sistemom i bez njega. Najjači modeli su GS i SL dok su SC i RC modeli za skijaše koji vole tvrdu skiju, ali ne baš natjecateljsku. Visine SL i GS modela su jako ograničene, a samim time i radijus, što je normalno za takve skije. Kod RC i SC modela ima više izbora te se radijus kreće od 12.9 do 18.4, a visine od 153 do 183.

Tigershark je napredna allround skija koju Völkl naziva i Mountain race jer pretvara cijelu planinu u jednu stazu. Zastupljena je sa 6 modela oznaka 12 feet Power Switch, 10 feet Power Switch, 12 feet, 10 feet, 10 feet White i 8 feet. Modeli se nude u dosta visina pa im i radijus varira od 11.9 do 17.3. Širina skije je od 69mm do 79mm.

Potpuno nova Grizzly serija, koja je nagrađena na prethodnom Winter ISPO-u, donosi samo jedan model koji se zove kao i sama serija - The Grizzly. To je kombinacija skije za stazu s freeride skijom. Ovaj model dolazi u 4 visine (163 – 184 cm), a radius varira od 15.4 do 20.3. Širina skije je 89mm.

Unlimited serija je namijenjena svim terenima i svim uvjetima od ispeglane staze do dubokog snijega. Veliki asortiman različitih modela u ovoj seriji  omogućuje odabir skije s potrebnim karakteristikama za svakog skijaša. Modeli su AC 50, AC 30, AC 20, AC 10, AC 3Motion i AC. Visina skija varira od 149 cm do 184 cm, a samim time i radijus (10.7 – 20 m). Širina struka skije također u ovoj seriji varira pa je tako na AC 50 modelu 85 dok je na AC samo 70 mm.

Tiger
serija predstavlja klasičnu allround skiju. U toj seriji je 6 modela skija, a to su redom od najjače prema najslabijoj Crosstiger Carbon, Tiger Twenty, Tiger Ten, Tiger 3Motion (u dvije različite boje) i Tiger. Visine se kreću od 154 do 182 cm a radijusi 11.3 do 17.9 te tako pokrivaju najveću skupinu rekreativnih skijaša. Osim u visinama i radijusima skije se razlikuju i u strukturi i tvrdoći tako da su jači modeli namijenjeni iskusnijim skijašima dok su slabiji idealni za prve korake na snijegu.

Ženska serija Attiva ove  je sezone zastupljena s 8 modela. Osim u grafikama skije se razlikuju i širinama, tvrdoći i tehnologijama tako da osim boja ljepši spol može izabrati skiju po karakteristikama i nivou skijanja. Tu su Aurora, Fuego, Arena, Tierra, Sol, Aire, Agua i Cielo.

Za najmlađe je Völkl pripremio 8 modela. Racetiger GS, Racetiger SL, Jr. Racetiger 3Motion (u 2 boje), Junior Racetiger (u 2 boje) te za mlade dame Chica 3Motion i Chica.

Mountain serija je za ljubitelje turnog skijanja. Svi ljubitelji prirode bez ljudskog utjecaja, tišine i penjanja mogu odabrati između Polarbear, Snoweagle, Snowwolf i Mountain modela.

Freetsyle twin tip skije su zastupljene s 4 modela i to Bridge, Wall, Ledge i Pearl. Širina struka je između 84 i 92 mm a visine od 148 do 185 cm.

Backcountry/Jibbing skije su za skijaše koji svo vrijeme provode izvan staza uživajući u slobodi kretanja. Za njih su Chop stick, Gotama i Cosmo modeli. Širina ovih modela je od 92 mm do 128 mm.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 180062
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr