PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

01.06.2009.      

Autor: Vjeran Baranović 

Völkl skije 09/10

I za sezonu 09/10. Völkl je svrstao svoje modele u već poznate kategorije.

Za natjecatelje i one koji bi to željeli biti tu je već poznata serija Racetiger. U ovoj seriji su skije za skijaše koji vole brže skijati i u dobroj su fizičkoj formi. Double Grip XTD struktura, XTD Sensore Woodcore, titanij, iPT Motion su tehnologije koje dolaze u ovoj seriji. Osim toga u Racetiger GS Racing Power Sitch R i Racetiger SL Racing Power Switch su pojačani sa Power Switch tehnologijom. Iste skije dolaze i bez Power Switch tehnologije. Osim njih tu su još tri različita modela Racetiger RC Titanium.

-.--.-

Tigershark serija nam donosi 3 modela koji su idealni za skijaše koji vole brzine i brze prelaske sa jednog rubnika na drugi. 11 Feet Power Switch je najjači predstavnik ove serije koji, kako mu i ime govori, ima Power Switch tehnologiju. Osim ovog modela tu su i  10 Feet i 8 Feet.

-.--.-

Za skijaše kojima su prethodne skije pretvrde ili prezahtjevne, a vole skijati po stazama tu je Tiger serija. Double Grip i Power Grip konstrukcija pojačava pritisak na rubnike i olakšava vođenje skije u zavojima. Motion System vezova je u svim skijama ove kategorije. Tu su već dobro znani Tiger, Tiger 3Motion i Tiger Ten modeli i novi Crosstiger Carbon i Crosstiger steel.  Crosstiger Steel ima integrirane posebne metale u skiji koja pridodaje dinamici, dok najjači model ove serije Crosstiger Carbon ima u sebi dodatna karbonska vlakna za bolju stabilnost pri većim brzinama.

-.--.-

Unlimited serija je za talentirane skijaše koji osim staza vole skrenuti sa strane po neuređenim dijelovima planine. Svi modeli ove serije nose u imenu AC što znači "All conditions" ili "Another challenge" što u prijevodu znači svi uvjeti i još jedan izazov. Ti izrazi opisuju ovu seriju u potpunosti. Najjači model ove serije je AC 50, a osim njega tu su: AC 30, AC 20, AC 10, AC 3Motion i AC.

-.--.-

Posebna serija koja je namijenjena ženskoj populaciji je Attiva. Völkl se brine za žensku populaciju i osim tradicionalnog ženskog dizajna donosi brojne tehničke promjene koje su napravljene posebno za žene. Aurora, najjači model, pojačan je metalima i koristi iPT Wideride sistem za vezove dok Tierra i Fuego koriste iPT eMotion sistem. Slabiji modeli su Sol, Estrella, Aire i Cielo.

-.--.-

Grizzly seriju i ove sezone čini jedna skija The Grizzly koja je za skijaše željne adrenalina na svim dijelovima planine. Skija pripada srednjoj klasi freeride skije, ali je i odlična za carve zavoje na ispelglanim stazama. Skija dolazi sa Power Switch i iPT Wideride tehnologijama.

-.--.-

Freeride skije dolaze u dvije kategorije. Prva je Freeride i u njoj su modeli Kuro, Katana, Mantra za skijaše i Kiku i Aurora za skijašice. Ovi modeli su široki u struku i predviđeni su za skijanje po dubokom snijegu.  Druga kategorija je Backcountry Jibbing sa 3 modela: Chpstick, Gotama i Cosmo koji su skije za duboki snijeg u kombinaciji sa freesytle skijama.

-.--.-

Freestyle skije dolaze pod kategorijom Slopestyle i karakteristične su zbog zakrivljenosti na obije strane (twin tip). Bridge, Wall i Ledge su namjenjeni muškim skijašima koji vole provoditi vrijeme u snow parku, dok je za žene u ovoj kategoriji predviđen Pearl model.

-.--.-

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 110658
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr