PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

30.04.2013.      

Autor: Goran Razić 

Völkl skije 13/14

Njemački proizvođač unio je neke novosti u skije za narednu sezonu. Neki modeli su posve novi, dok su drugi samo pomalo osvježeni. Power Switch u race razredu je potpuno nestao.

Krenimo od natjecateljskih skija. Völkl je jasno razdvojio (kako imenom, tako i izgledom) "pravu" race skiju od onih komercijalnih. Tako primjerice Racetiger Speedwall SL (slika dolje) i dalje ima onaj agresivan i "otrovan" žuto crni dizajn na koji smo navikli kod Völkla, dok veleslalomski model Speedwall GS nudi crveno bijelu kombinaciju. Za one koji žele slalom odnosno veleslalom skiju ponešto pitomijih karakteristika tu su svakako Racetiger SC UVO (slika skroz dolje) odnosno Racetiger RC UVO. Skije su opremljene već spomenutim stabilizatorom na prednjem dijelu skije. 

-.--.-
-.--.- 

Code linija se proširila i sada nudi zaokruženu ponudu onpiste skija visokih performansi. Za ljubitelje brzih i dugih zavoja tu je model Code Speedwall L, dok će ljubitelji kraćih zavoja zasigurno odabrati model Code Speedwall S (novitet od naredne sezone!). Tu su još i modeli Code UVO (novitet od naredne sezone, slika dolje) i najslabiji Code PSi.

-.--.- 

Potpuno nova klasa imena V-Werks zapravo zastupa tri modela iz različitih klasa opremljenim Werks tehnologijom. Riječ je o ojačanim i olakšanim skijama za freeridere, onpiste i allmountain skijaše. Dostupni su tako modeli V-Werks Katana, V-Werks Code (slika dolje) i V-Werks RTM

-.--.- 

Spomenuti RTM (Ride The Mountain) modeli predstavljaju allmountain razred za skijaše željne vožnje po svim tipovima snijega. Uz još jedan novi model širine struka 81 RTM razred od naredne sezone nudi respektabilnih sedam modela skija, rangiranih po tvrdoći i širini struka. RTM skije su sve redom opremljene i rocker tehnologijom. Dostupni su redom; RTM 84, RTM 81, RTM 80, RTM 77 (slika dolje), RTM 75 IS, RTM 75 i RTM 73.

-.--.- 

Linija Essenza s također sedam modela ima zadatak ponuditi odličan doživljaj pripadnicama nježnijeg spola. Među ponuđenim modelima nalaze se skije od svjetlijih boja do tamnijih, a sve s ciljem kako bi djevojke i žene odabrale što prikladnije skije svojoj odjevnoj kombinaciji. U Essenza liniji su modeli Charisma, Allura (slika dolje), Chiara, Viola, Aurena, Adora u dvije varijante boja.

-.--.- 

Osim modela za turno skijanje te modela za najmlađe Völkl u ponudi ima i skije namijenjene za rent te modele za freeride (Nuntaq i Nanuq, te Amaruq, Inuk, Amak, Mauja, Qanik i Nukka). Ove skije bi osim freeridera mogli zavoljeti i ljubitelji Zvjezdanih staza budući da imena podsjećaju na imena "Klingonaca". Napomenimo kako su gore navedene skije zapravo u rangu "Tour Freeride" i "Universal Freeride", što znači da su relativno pitomih gabarita. Za one željne punokrvnih backcountry skija tu su modeli Kuro, Shiro, Gotama (slika dolje) i Bridge, dok Völkl odličnu i sve brojniju freeride ponudu zaokružuje i modelima iz tzv. Titanal Freeride, Playfull Freeride te Park&Pipe modelima, s time da su tu također i freeride modeli za žene i djecu. Za ljubitelje skijanja izvan uređenih staza Völkl zaista nudi mnogo. 

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222882
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr