PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

01.06.2009.      

Autor: Vjeran Baranović 

Völkl tehnologije 09/10

Völkl je zadržao svoja postojeća tehnološka rješenja, ali za ovu sezonu inovatori su nam pripremili i nešto novo - Bio-Logic tehnologiju.

-.--.-"Prevencija ne počinje kada staviš skije na noge nego kada ih radiš". To je slogan kojim Völkl predstavlja svoju novu Bio-Logic tehnologiju kojom se smanjuju rizik od ozljeda koljena. Surađujući sa sportskim doktorima, fizioterapeutima i sportašima razvili su tehnologiju koja omogućuje sigurniju i ugodniju vožnju sa manjim stresom na koljena i jednakomjernim opterećenjem cijele nožne muskulature. Tehnologija se razlikuje na muškim i ženskim skijama zato što ženska anatomija reagira osjetljivije na pritiske na skijanju. Bio-Logic tehnologija dolazi u tri oblika; Bio-Logic Stance je pozicija stopala tako da su prsti lagano podignuti u odnosu na petu i time prisiljava skijaša na stav koji optimalno opterećuje koljeno. Rezultat toga je uspješnije skijanje sa manje umora.

-.--.-Modeli sa Bio-Logic Geometry  tehnologijom su uži na repu skije pa je tako radijus ispred vezova manji nego iza. To omogućuje brz i okretan početak novog zavoja od sredine prethodnoga, što pridodaje harmoniji i preciznosti u skijanju. Ovdje opet dolazimo do boljeg skijanja sa manje stresa i umora. Tvrdoća skije je uklopljena sa Bio-Logic Geometry i Stance sistemom da bi se dobila skija koja čuva energiju, a time ne gubi performansu. Bio-Logic Flex pomaže skijašicama da lakše naprave cijele pravilne zavoje pri većim brzinama.

Völkl je zadržao Power Switch tehnologiju koja omogućuje skijašu jednostavnim okretom "prekidača" da se prilagodi uvjetima na stazi. Kao i prošle sezone postoje tri pozicije. Cruise pozicija smanjuje tvrdoću na skijama koja postaje bolje za skijanje na mekanijim stazama i opuštenijim načinom skijanja. Dynamic pozicija aktivira sistem na 50% i stvara balans između tvrdoće i energije što je najbolje -.--.-za različite uvjete na stazama. Power pozicija zateže karbonska vlakna unutar skija do kraja te omogućuje agresivnu i brzu vožnju i po zaleđenim površinama. Navedena Power switch tehnologija dolazi u Tigershark i Racetiger serijama i u Grizzly modelu.

Motion system sa svojim inačicama je ove sezone proširen za iPT Speedride koja je inovacija Markera i Völkla slična prošlogodišnjem iPT Wideride, ali je namijenjena za modele širine 70-79 mm. Ova tehnologija donosi veću stabilnost i bolje prianjanje rubnika na površinu.

Osim ovih inovacija Völkl je zadržao svoja uspješna rješenja kao što su Double Grip XTD, Power Grip, Double Grip LT i Power Shell.

Drvena jezgra i dalje je glavna karakteristika i osnova Völkl skija. U najjačim modelima dodan je titanij za veću stabilnost i smanjenje udaraca na skiju pa tako i nogu skijaša. Osim ove, na nekim Völkl skijama nalazi se više različitih izvedbi jezgri, ovisno o modelu skija, koji se nisu previše mijenjali u odnosu na prošlu sezonu.

Vezovi su se mijenjali u smislu dizajna i tehnologije. Marker i Völkl zajedno rade najbolje kombinacije za pojedine modele skija. Najveći napredak je Bio-Logic Stance o kojemu smo već pisali.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 39919
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr