PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

30.04.2013.      

Autor: Goran Razić 

Völkl tehnologije 13/14

Völkl nastavlja tamo gdje je stao prošle godine. S isprobanim tehnologijama njemačka firma nastavlja i dalje, ali uvodi i neke novitete. Prije svega tu je "UVO" tehnologija.

Veća mirnoća, a samim time i "poslušnost", odnosno upravljivost skije, glavne su karakteristike za koje je zaslužna UVO tehnologija. Riječ je o svojevrsnom adapteru postavljenom na prednjem dijelu skije. Skraćenica UVO zapravo znači "Ultimate Vibration Object" s dodatkom 360º, što u prijevodu znači kako adapter sadrži lebdeće elemente u unutrašnjosti koji se potpomognuti silama prilikom skijanja inercijom kreću u sve tri osi te samim time smiruju neželjene vibracije. 

-.--.- 

Iz Völkla javljaju kako je upravo ovakvo rješenje zaslužno za jače prianjanje rubnika na snijegu te je samim time i kvaliteta vožnje neupitna. Navedena tehnologija se ugrađuje prvenstveno u jače onpiste modele poput Racetigera i Tigersharka. 

Ostala tehnološka rješenja su više manje već viđena prošle godine. Tako je i dalje prisutan prošlogodišnji novitet imena Werks. Budući da su u navedenoj tehnologiji korišteni materijali poput ugljičnih vlakana i aramida, koji se koristi i u svemirskoj tehnologiji, uvelike se dobilo na smanjenju težine modela. Istovremeno, zbog korištenja titana dobilo se na tvrdoći i brzini skije. Völkl je ove godine pomalo promijenio primjenu tehnologije koja je ostala namijenjena isključivo za istoimene modele iz pojedinih klasa - V-Werks. Tako je moguće izabrati između nekoliko modela od freeride modela V-Werks Katane, onpiste modela V-Werks Code ili allmountain modela V-Werks RTM. 

Power Switch, Bio Logic, Progressive Flex ili pak Speedwall tehnologije su već viđene i na njih ne trebamo trošiti previše riječi, a detalji su dostupni ovdje: 

» Völkl tehnologije 12/13

Osim navedenog i dalje je prisutno rješenje imena XTD konstrukcija, koja i ove godine dolazi u nekoliko varijanti, a nosi već poznate nazive XTD Transmission, XTD Dual Transmission, XTD Transmission Sidewall i XTD Progressive Technology. Riječ je o uzdužnim ojačanjima koja se ugrađuju prvenstveno na allmountain modelima, a koja doprinose boljem prijenosu sila na rubnike. 

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4996
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr