SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

09.01.2007.      

Autor: Željko Mihalić 

Austrija: Noviteti u sezoni 2006/2007

Austrija se svake godine iznova priprema za bolju sezonu. Pregled najznačajnih noviteta donosimo u ovom članku.

Iako je Austrija nadaleko poznata kao organizirana zemlja, ipak se svake godine ulažu sve veći napori ne bi li ponuda u sklopu zimskog turizma bila sve bolja. Nažalost, investicije koje skijališta iz dobrih pretvaraju u sve bolja nažalost rezultiraju i stalnim povećanjima cijena ski passova. Iako su se cijene dnevnih ski karata opako približile 40 eura, čini se da se najveća skijališta unatoč tome mogu podičiti infrastrukturom, organizacijom i rastućom popularnošću.

Skijališta koja se nalaze blizu granica Hrvatske ove su godine učinila nove pomake. Donosimo ih kroz slova i brojke:

U Nassfeldu je postavljena nova šesterosjedežnica Mösern Madritsch umjesto vučnice, tako da je na cijelom skijalištu ostala samo jedna "ozbiljna" vučnica.

Skijalište Turracher Höhe je bogatije za tri nove staze i dvije nove sjedežnice: Zirbenwaldbahn, koja je u potpunosti nova 6-sjedežnica sa bubble-om te rekonstruirani Panoramabahn, koji bi po novom režimu trebao biti kombinacija gondole za 8 ljudi i šesterosjeda. Tri nove piste su raznolike klasifikacije i nazivaju se Panorama-Piste (crna), Zirbenwaldpiste (crvena), Märchenwaldpiste (plava).

Saalbach je Westgipfel sjedežnicu zamijenio novom, modernom gondolom za 8 ljudi, a Karlift i Weißbachlift zamijenjene su novom šesterosedežnicom (Schönleiten Gipfelbahn) i to s grijačima i vjetrobranima.

Schladming je u pogon pustio novu Goldenjet gondolu koja je zamijenila dvije sjedežnice: Planai West I i Planai West II.

U Flachau je u pogon puštena nova staza uz Space Jet 3 lift, a od ove godine se jednodnevni ski passovi izdaju u proximity chip standardu, kako bi se dodatno ubrzao protok skijaša.

Tauplitz je povećao kapacitet četverosjedežnica, koje voze prema vrhu, nazvane Tauplitz Bahn I i Tauplitz Bahn II.

Od početka 2006. u funkciji je i esencijalno važna gondola poveznica između vrhova Wurzhöhe i Pengelstein (Jochberga i Kitzbühela) koja je povezala dva najveća brda i pretvorila skijalište u kompleks od 130 km staza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 191528
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr