SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

16.09.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Austrija: Skijanje na još četiri ledenjaka

Uz ledenjake Hintertux i Mölltal još četiri austrijska ledenjaka krenula su, ili kroz koji dan kreću s radom.

Skijanje na Pitztal ledenjaku krenulo je tako 14. rujna, uz radno vrijeme od 8:30 do 13 h i tri ski lifta u radu. Start skijanja na Kaunertal ledenjaku zakazan je za 21. rujna, a do tada u radu je samo panoramska gondola kojom se može doći na 3.260 metara visok Karlesspitze.

Uz 15-ak cm snijega 20. rujna u rad bi trebao krenuti i najveći austrijski skijaški ledenjak, Stubai ledenjak. Dok Sölden otvara svoj svježe zabijeljeni Rettenbach ledenjak također 20. rujna s jednom sjedežnicom (Seiterkar), dok je u radu još nekoliko gondola prvenstveno namijenjenih za pristup ledenjaku.

Kitzsteinhorn ledenjak ponad Kapruna još uvijek ne radi, iako obaviještava kako ima oko 60 cm snijega uz temperature u 'blagom plusu'.

Dachstein ledenjak također još nije otvorio svoje staze na 10-ak cm novog snijega, no prognoza je i dalje snježna i oblačna.

Već od ranije su u radu Hintertux i Mölltal ledenjaci, koji ulazak u jesen obilježavaju s novim centimetrima snijega. Tako ga na Hintertuxu ima oko 75 cm, dok na Mölltalu dežurni mjeritelji nikada ne mjere visinu snijega manju od troznamenkaste. Tako ga i ovaj puta ima oko 140 cm.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 228165
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr