SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

11.07.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Hintertux Facebook profil

 

Dobri uvjeti za ledenjačko skijanje

I u srpnju otvorena europska ledenjačka skijališta donekle su profitirala od posljednje, i u Hrvatskoj trenutno aktualne, hladnije vremenske fronte.

Naslovna fotografija stiže tako s Hintertuxa, a koji u posljednjih nekoliko dana "upisuje" i 20-ak cm svježeg snijega. Na Hintertuxu je trenutno "u pogonu" 18 km staza uz stabilnu snježnu podlogu od 300 cm.

Dachstein ledenjak posljednji je svježi snijeg upisao 30. lipnja i uz 210 cm snježne podloge radi na točno pola, 2 od 4 km ski staza. Mölltal ledenjak trenutno ima 380 cm snježne podloge, uz posljednji svježi snijeg upisan jučer (3 km otvorenih staza), Kitzsteinhorn Kaprun 220 cm snježne podloge, uz posljednji snijeg od prekjučer i 7 km otvorenih ski staza.

Zermatt i Cervinia na aktualnih su 150 cm snježne podloge uz 18 od ukupnih 360 km ski staza otvorenih za skijanje. Na Passo Stelviu skijati se može na svih 9 km ski staza, i to uz snježnu podlogu od 250 cm. Francuski Les 2 Alpes radi s 8 km ski staza i snježnu podlogu od 235 cm dok, kada je u pitanju Tignes, najnoviji snijeg pao je jučer. A s podlogom od 180 cm snijega trenutno radi 14 km ski staza..   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 242943
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr