SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

28.12.2016.      

Autor: Ivan Kašuba

Foto i video: Ivan Kašuba
Napomena: Cijene su važeće za sezonu 2016/17.

 

Kappl - Paznaun

Obiteljsko skijalište Kappl u tirolskoj dolini Paznaun, nudi prekrasnu planinsku panoramu, siguran snijeg, te se ističe kao jedno od najboljih skijališta za djecu.

U sredini doline Paznaun, poznatije po skijaškom gigantu Ischglu, smjestilo se malo mjestašce imena Kappl. Njega je vrlo lako pronaći. Nalazi se na samoj cesti, desetak kilometara prije Ischgla. Kako u dolini postoji samo jedna glavna cesta, na njoj se nalazi i glavno parkiralište, te početna stanica gondole Diasbahn.

-.--.-

Iako je samo mjestašce smješteno na 1250 metara visine, zanimljivo je istaknuti kako se 90% svih skijaških staza nalazi iznad 1800 metara, te se protežu čak do 2700 metara nadmorske visine. To je jedan od razloga zašto je ovo skijalište posebno atraktivno za one koji vole manja skijališta, ali sa sigurnim prirodnim snijegom.

-.--.-

Sunčanim skijalištem protežu se 10 modernih skijaških žičara, te sve vrste skijaških staza (ukupno 42 kilometra) s velikim naglaskom na djecu i offpiste skijaše. Sama pozicija skijališta je direktno okrenuta prema suncu, tako da za vrijeme lijepog vremena, skijaši mogu cijeli dan uživati u zrakama sunca.

-.--.-

Skijalištem se vrlo lako kretati i orijentirati. Početna stanica gondole, ujedno je i jedini način dolaska na skijalište čija je gornja stanica i samo srce skijališta. Upravo tu je smješten centralni Sunny Mountain restoran ispred kojega se nalaze veliki poligoni za djecu od čak 25.000 m², s čak četiri pokretne trake kao i škola skijanja.

-.--.-

Jedna od velikih prednosti ovoga skijališta je i vrtić koji se nalazi u spomenutom objektu i to za svega par eura. Naime sat vremena čuvanja vašeg djeteta košta 3 eura, a recimo cijeli dan uključujući ručak samo 17 eura.

U Kapplu skijaških staza nema previše, no one su idealno raspoređen, tako da se ima dojam kako ih je puno više. Poseban doživljaj je skijanje po stazi Lattenabfahrt broj 9, dužine 8 kilometara, s visinskom razlikom od 1000 metara. Valja također spomenuti kako početak staze ujedno i najviši vrh skijališta, s kojega pogled baca na pokrajinu Arlberg gdje je u planu izgradnja žičare koja bi povezivala Paznaun-Kappl sa Arlbergom.

-.--.-

Kappl ima i stazu do doline, ne previše široku no s vrlo lijepim pogledom na dolinu. Kako staza prolazi kroz samo mjesto, iz puno hotela i apartmana moguć je Ski-In i Ski Out.

-.--.-

Od ostalih sadržaja tu je i snow park, dnevno i noćno sanjkanje, te pregršt označenih ruta za skijanje izvan pista. Kappl je svake godine krajem prvog mjeseca, domaćin velikog Freeride festivala, s mnoštvom natjecatelja željnih prvih linija u dubokom prirodnom snijegu.


Restorana ima točno pet. Nama se najviše dopao Sunny Mountain Panoramabar s prekrasnom terasom u sastavu početne stanice Alblittkopf sjedežnice, na samom rubu skijališta. Cijene hrane i pića su prosječne kao na ostalim skijalištima, ali znatno manje nego u Ischglu.

-.--.-

Dnevna skijaška karta, ako ste smješteni u dolini Paznaun iznosi 39,50 eura, a za 6 dana 199 eura. U protivnom cijena je 43 eura za jedan dan. Moguće je isto kupiti skijašku kartu za cijeli Paznaun od dva dana pa na dalje, po cijeni recimo za 6 dana od 281,50 eura.

-.--.-

Sve u svemu, ako se negdje želite maknuti od dnevne hektike i stresa, a niste ljubitelj masovnog skijaškog turizma i velike količine skijaša, Kappl je definitivno jedno od onih skrivenih mjesta vrijedno posjeta.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 17398
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr