SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

25.02.2009.      

Autor: Ante Pašalić

Napomena: Cijene iz teksta važeće su za sezonu 08/09.
Photo: Skischule Silvretta Nova, Skijanje.hr

 

Silvretta Nova

Locirano u zapadnoj Austriji, točnije u Voralrberg regiji, skriven je dragulj austrijske idile, Silvretta Nova.

Silvretta Nova
Službene stranice: link
Web-cam: link
udaljenost od Rijeke 705 km
udaljenost od Zagreba 735 km
 

Samo skijalište se nalazi u dolini Montafon , na granici sa Švicarskom 40-ak kilometara od Bludenza, te još 40-ak kilometara od razvikanog St.Antona. U zimskim mjesecima nemojte ići preko Ischgl-a tj. njegovog prijevoja jer je cesta zatvorena. Znači okolnim putem preko St.Antona, Arlbergtunela, Bludenz, pa prema Schrunsu, te u Montafon dolinu.

Montafon dolina se sastoji od skijališta Schruns, Tschagguns, Gaschurn, Gargellen, Partenen, St. Gallenkirch, Gortipohl, Hochjoch, Sibertal, Bartholomäberg, St. Anton/M., i Vandans. To su sve odvojena skijališta jedna od drugih. Montafon dolina je ukupne duljine 39km, sastoji se od 11 turističkih sela, sa ukupnim smještajnim kapacitetom 18.000 kreveta.


Regija se nalazi na nadmorskoj visini od 600 do 1.450 m, a okružena je planinskim lancima s najvišim vrhom Piz Buin (3.312 m). Centar doline je gradić Schruns, gdje se nalazi kompletna "administracija" Montafon doline, a naravno dragulj Montafona je Silvretta Nova.  Besplatan ski bus vas vozi kroz cijelu dolinu, te vozi u vrlo kratkim intervalima.

Silvretta Nova je dio “Silvretta Gruppe” planinskog lanca, a skijalište  se nalazi između gradića Gaschurn i St.Gallenkirch, od kuda kreću Versettla i Valisera gondola prema samom skijalištu.
Ukupna dužina staza je 158km, od kojih su 40km crne staze, 48km crvene staze i 70km plavih staza. Najduža staza iznosi 8km, a  Silvretta Nova je povezana sa 62 najmodernije gondole i grijanim šesterosjedežnicama, te vučnicama, ukupnog kapaciteta 12.000 ljudi na sat. Nadmorska visina sela je 650m, a najviši vrh skijališta je 2395m.

Ante Pašalić-.--.-

Skijalište se nalazi na nadmorskoj visini od 1.600 do 2.300m, te uz moderni sistem zasnježenja, skijaška sezona traje skoro do kraja travnja. Ovaj zapadno-austrijski dragulj nudi vjerovatno najbolji snijeg u cijeloj Europi, u skladu s odličnim terenom nudi bezbroj run-ova za sve ljubitelje powdera. Sve filmske produkcijske kuće dolaze u Montafon zbog gore navedenih razloga, te uz sve to spomenimo da svi svjetski ski i snowboard časopisi obiluju fotografijama Montafon kraja, zbog alpske idile koja oduzima dah.

Novapark – snowpark na Silvretti Novi je nekoliko godina za redom proglašen za najbolji park u Europi! Dizajn parka i njegove linije elemenata su priča za sebe. Park dužine skoro dva kilometra i nebrojeno mnogo elemenata, pruža svakom freestyleru odličan provod. Park se nalazi na Madrisella sedežnici, te vam svojom velikom brzinom pruža veliki broj vožnji u parku.

Ante Pašalić-.--.-

Najbolja strana Silvrette je nevjerovatna raznolikost skijališta i backcountry terena, u kombinaciji sa velikim padalinama snijega svake zime, omogučuje vam najbolji freeride na koji možete naići u centralnoj Europi. Cijene ski karata su opravdano visoke, tako da dnevna karta za odrasle stoji 38,50€, a za djecu: 23,40€. 5-dnevna karta je 158 € za odrasle, odnosno 98 € za djecu. Karta uključuje cijelu dolinu, te pruža veliku skijašku kilometražu.

Ponuda restorana i noćni život su odlični! Sve je dosta raštrkano kroz cijelu dolinu, tako da možete pronaći mirni kutak s lokalnim specijalitetima ili tulumariti cijelu noć po brojnim barovima i klubovima, te nezaobilaznim apres-ski punktovima.

Lošu riječ ne možemo uputiti gotovo na niti jednu stavku. Od dolaska, ljubaznosti na svakom koraku, smještaja, gastronomije, savršeno uređenih staza, powdera i epskog krajolika, sve je na svom mjestu. Atmosfera koju doživite u Montafon dolini odnosno Silvretta Nova skijalištu je nezaboravna.

Dolazak na Silvrettu Novu pruža vam najbolje iskustvo koje možete dobiti u ovom dijelu Austrije, a odlazak iz Montafona vas tjera na razmišljanje o skorom povratku!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

    Prikazano 0 od 0 komentara

    Sve komentare pogledajte na forumu

    • Vezani članci

    • Vijesti

    • Info

    © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 40818
    Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
    Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

    ISSN 1845-5891

    e-mail: info@skijanje.hr

    Marketing:
      marketing@skijanje.hr