SKIJALIŠTA

»

BIH

29.07.2013.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Mario Iličić, arhiva Skijanje.hr

 

Gondola Pale - Jahorina: Napredak pripremnih radova

Pripremni radovi za moguće povezivanje Pala i Jahorine žičarom (gondolom) ovih su ljetnih dana u punom pogonu.

Jahorina Express gondola na trasi dugoj 6.602 metra trebala bi, sukladno dostupnim informacijama, povezati polaznu stanicu udaljenu 700 metara od magistralne ceste Sarajevo - Pale - Prača, preko međustanice na Ravnoj planini s izlaznom stanicom iznad hotela "Bord" na Jahorini. Žičaru bi trebalo sveukupno nositi 40 stupova, a svaka kabina žičare trebala bi moći ponijeti osam putnika.

Još početkom lipnja obznanjeno je kako je odrađen najveći dio pripremnih radova - prilazni putevi, probijanje trase do međustanice, radovi na izlaznoj stanici. A BHSki.ba portal donosi danas i informaciju kako su trenutno u punom jeku radovi na izgradnji ugostiteljskog objekta, ski lokala i servisa za skije i bicikle. Sve ovo ukazuje na ozbiljan napredak projekta koji bi trebao "udahnuti" i dodatni turistički impuls za Jahorinu. No iako su investicijski partneri u cijeloj priči i Vlada Republike Srpske te kao tehnički dobavljač opreme navodno i talijanski Leitner, početkom lipnja privatni investitor-nositelj projekta još uvijek je tvrdio kako oko 40 posto čitave investicije vrijedne oko 20 milijuna eura - nije zaokruženo.

Kako je na putu prema financijskom završetku cijele priče, i sukladno potvrdi odgovornih ljudi investitora, uloga politike to jest Vlade Republike Srpske prilično ključna, za potpunu izvjesnost cjelovitog projekta trebat će ipak još malo pričekati. Inicijativa je svakako hvalevrijedna, a razvoj cijele situacije i nadalje planiramo pomno pratiti.

U prilogu vam donosimo i svježi video-prilog Dnevnog avaza kao ilustraciju trenutnog stanja u kojem se projekt nalazi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 174476
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr