SKIJALIŠTA

»

BIH

27.03.2007.      

Autor i photo: Marina Dodik 

Rujište

Kada pitate nekoga koja mu je prva asocijacija na Mostar, većina bi izdvojila nekoliko stvari; sunce, stari most, behar, trešnje, smokve, Neretvu... Zadnja pomisao bila bi da se samo 25 km od Mostara krije pravi mali planinski raj - Rujište.

Na 1050 metara nadmorske visine ovo područje iznimno je bogato munikom, endemskim crnogoričnim drvetom, koje osigurava kisikom bogat zrak. Kako je smješteno na periferiji planina Prenj i Velež, Rujište je polazna destinacija planinarima u pohodima na Prenj, prelijepu planinu sa 6 vrhova preko 2000 m, od kojih je najviši Zelena glava, visoka 2155 m.

Ovo izletište zanimljivo je tijekom cijele godine, a skijašima i borderima najzanimljivije je, naravno, zimi. Zahvaljujući vlasnicima novoizgrađenog motela "Snježna kuća" ove godine obnovljen je i ski lift, te skromna ski staza dužine 700 metara.

U razgovoru s vlasnicima spomenuti su i planovi za proširenje kapaciteta, pa tako ostaje nada da svake godine sve veći broj mostarskih skijaša i bordera svoju sreću na snijegu neće morati tražiti na udaljenim skijalištima, kako BiH, tako i širom Europe.

Skijaška staza osposobljena je i za noćno skijanje. Cijena ski karte je 15 KM, a cijena je ista i za noćno i za dnevno skijanje. U ponudi motela je i iznajmljivanje ski i snowboard opreme, no ipak nešto većih cijena, barem kada se uzmu u obzir relativno slaba ponudu, te oprema koja datira iz nekih prošlih vremena. Za one koji žele naučiti skijati, ili pak usavršiti svoju tehniku na raspolaganju je ski škola.

Osim već spomenutog motela "Snježna kuća", kojeg od ostalih najviše izdvaja topao interijer te odlična kuhinja u čijoj ponudi se može pronaći mnoštvo lokalnih specijaliteta, na Rujištu se nalazi i planinarski dom, izviđački dom, te privatni vikend objekti. Cijene su relativno povoljne, a ponuda dobra.

Za kraj, preostaje poziv svim Mostarcima, njihovim gostima te putnicima namjernicima da posjete Rujište i da se sami uvjere u sve ovo ....

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3196
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr