SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

23.10.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Na Platku ove zime Radeševo, Pribeniš i Tešnje

Damir Majnarić iz Goranskog sportskog centra najavljuje pomake na popularnom riječkom skijalištu za sezonu 2013/14.

Primorsko-goranska županije prošle je godine preuzela brigu o Platku, a ove svjedočimo o početku ulaganja u popularno riječko skijalište. Već smo prenijeli pregled ulaganja od 15 milijuna kuna koja je županija "ulila" u infrastrukturne zahvate na Platku, a sada Damir Majnarić najavljuje pomake na samom skijalištu. Majnarić i Goranski sportski centar su od županije zaduženi za skrb o stazama i žičarama, a ako je suditi po najavama, ove bi se zime Platku trebao vratiti nekadašnji sjaj.

"Za dolazeću zimu planiramo u pogon staviti žičare Radeševo, Pribeniš 1 i Tešnje, uz baby-lift i pokretnu traku", najavljuje Majnarić za Skijanje.hr. "Ubrzo, već narednog tjedna, trebala bi početi rekonstrukcija žičara Pribeniš i Tešnje koje su dulje vrijeme bile izvan pogona."

"Cijeli postupak kasni oko mjesec dana budući da je bilo žalbi na natječaj koji smo raspisali za rekonstrukciju", otkriva Majnarić i dodaje: "Kao najpovoljniji ponuđač javila se tvrtka Žičare Platak d.o.o. koju smo onda morali i odabrati. Bit će obavljeni i manji zahvati na žičari Radeševo kako bi spremno dočekala sezonu. Uz to, u planu nam je otvoriti i stazu Radeševo 2. Tamo su potrebni još neki manji građevinski radovi koji bi bili dovoljni da staza bude u funkciji."

-.-Goran Razić-.-

Što se ostalih infrastrukturnih radova tiče, koji su bili aktualni na Platku tijekom ljeta i jeseni, Damir Majnarić napominje da njih vodi Primorsko-goranska županija. "No, za očekivati je da parkiralište bude asfaltirano kroz desetak dana", kaže. "Ubrzo će uslijediti i raspisivanje natječaja za operativno vođenje skijališta u sezoni 2013/14, dakle svakodnevnu brigu o stazama i žičarama."

Ono najvažnije, cijena skijaške karte se ne bi trebala mijenjati u odnosu na prošlogodišnju. Uzevši u obzir da bi ponuda staza trebala biti proširena, to se čini kao pošten potez.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 31. listopada 2013.   13:18h

    Član od:
    25.09.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Lijepo se čovjek opravdao da je sve uložio u Platak,dok se u biti ništa nije dešavalo. A odbijao je bilo kakvu organizaciju van sezonskih događanja.

    Sad kad su dečki napravili neku formu downhill staze, javio im se Mladenović i rekao da će ih tužiti da to ne smiju raditi. A u biti ih Županija zvala da što prije to počnu raditi(preko ljeta su bili radovi) iako je plan prezentiran kako sam čuo iz prve ruke 2006.god.

    Mislim ovdje u HR redovito hebe lud zbunjenog i svi su žrtve. Na koncu Platak kao jedna od mogućnosti generiranja radnih mjesta i nekog prihoda jednostavno propada iz godine u godinu.
  • Objavljeno: 26. listopada 2013.   22:30h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Tešnje je plava, samo je na kraju prestrma za početnike. Da bi bila dobar poligon za učenje trebalo bi je ublažiti na kraju, a to bi taman bilo dobro uklopiti spajanjem na Jedinicu. Sigurno spuštanje do Velikog doma je već predviđeno onom malom turističkom koje počinje na vrhu Jedinice. Ma sve već postoji... Odavno pametni ljudi napraviše kada se moglo. Da nismo izašli iz mraka tko zna kako bi danas to izgledalo. Vjerojatno kao Pohorje.
  • Objavljeno: 25. listopada 2013.   21:43h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    djane12, imas ti to neki interes na toj kosi, mozda kakvu shumu koju bi rado utalio za skijalište

    ma kakva kosa, kakvi bakraci. kao i platak kao i slijeme, ali na ta dva skijalista ipak nesto vec postoji, ne treba ici od nule, i veliki grad je blizu.

    kao sto smo vec pisali, za platak treba osmisliti neki minimalisticki , cijelogodisnji projekt, koji u skijaskom dijelu sigurno nece biti profitabilan, ali sve ostalo ga moze izvuci i jos ubaciti u profit, sigurno.

    sto se tice skijanja, radesevo 1 i 2, jedinica, tešanj, baby, pokretna, cesta, parking, par WCa, jezero, građevinski radovi na stazama, jos koji malo ugostiteljski objektic na stazi i

    nakon par godina neka osmisle jednu postenu plavu stazu za ucenje, a po meni to bi trebali sto prije, tako da cijela PGZ ima gdje lijepo uciti prve skijaske korake, tu je lova.

    danas je loše, kada sa baby lifta pdes odma na razvaljeno radesevo ili nekada prije na prestrmu jedinicu. mnogi su tako stradali, a mnogi nisu ni pokusali nego odmah otisli van....


    [Editirano] 25. listopada 2013. u 21:48h
  • Objavljeno: 25. listopada 2013.   07:47h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ma kako da ne, samo je Bijela Kosa pogodna za skijalište, moš ' mislit'! Čudi me da to nisu znali barem oni koji su na Čelimbaši davnih dana organizirali prve skijaške tečajeve. Ili oni koji su malo manje davno pokrenuli skijalište na Petehovcu recimo... Baš neobično da tako spektakularna lokacija nije izrodila skijalište dosad.
  • Objavljeno: 24. listopada 2013.   21:11h

    Član od:
    19.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Vrbovsko

    Platak?! Da, blizina velikog grada.. Skijaša kao u priči.. ALI!!! Ulažemo u skijalište koje je promašaj poput Sljemena.. Broj skijaških dana je smiješan, a kad snijega ima bura i užasna magla uništavaju sve.. I čemu svi ti milijuni? Jedina kvalitetna lokacija za skijanje u G.Kotaru je Bijela kosa, za koju postoji gotova dokumentacija, građevinska dozvola i potrebni su upravo ovi "bačeni" milijuni kako bi se skijalište izgradilo.. Snijega ima do 01.05. svake godine i zato se nadam da će napokon to netko uočiti i napraviti skijalište tamo gdje može egzistirati....
  • Objavljeno: 24. listopada 2013.   08:28h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Žiljak jr.?!?
  • Objavljeno: 24. listopada 2013.   00:24h

    Član od:
    23.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ajmo probat pogodit tko će na natječaju dobit oprativno vođenje Platka za 2013/14 .....
  • Objavljeno: 23. listopada 2013.   22:01h

    Član od:
    07.03.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    eppur si muove...

  • Objavljeno: 23. listopada 2013.   21:14h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Pheaton!
    Da, kakova je najava u ovom članku ne bih se čudio da slavuji i ostale ptićice pjevaju cijelu zimu na Platku
    Ne bih se čudio da "priroda napravi svoje"

  • Objavljeno: 23. listopada 2013.   14:49h

    Član od:
    14.09.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ove zime na Platku skija Murphy i njegovi zakoni...
    mislim da je svima jasno da ove zime snjeg na latku neće pasti :)

Prikazano 10 od 12 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4737
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr