SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

23.11.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Skijalište Sljeme facebook, Platak.com webcam,
Mrkopalj Čelimbaša facebook 

 

Pregled situacije na HR skijalištima nakon prvog snijega

Pao je toliko iščekivani prvi snijeg na malobrojna hrvatska skijališta. Visina snijega na nekim mjestima prelazi 50 cm. Pogledajmo u kakvom stanju je snijeg zatekao hrvatske skijaške centre.

Sljeme je jedino spremno dočekalo prvi snijeg. Na Crveni sljemenski spust nije palo više od 20-ak cm snijega, no zaokret vremenske situacije ulijeva nadu u brzi početak sezone te isto tako i u uspješno održavanje utrka Svjetskog skijaškog kupa, koje su na rasporedu 03. i 06.01. na Sljemenu.

Prema informacijama od vodstva skijališta, na Sljemenu su jučer tijekom večeri prvi puta proradili snježni topovi. Kako se temperature na vrhu skijališta trenutno kreću oko -3ºC, a na dnu oko nule, trenutno traje proizvodnja snijega samo na gornjem dijelu staze, iznad Erberovog puta. Radnici su u iščekivanju raspleta vremenske situacije te se ubrzo očekuju i malo veći minusi, koji bi uvelike doprinijeli još bržoj proizvodnji snijega.

Platak je još daleko od proizvodnje snijega. Skijalište je trenutno bez 'vođe'. Nakon razrješenja dužnosti prethodnog direktora Goranskog sportskog centra, još uvijek se čeka novi direktor, a po svemu sudeći skijaška sezona gotovo sigurno neće započeti prije početka školskih praznika. Na Platku još uvijek nisu uklonjene "ljetne" atrakcije s parkinga, a niti dva dana nakon što je pao prvi snijeg, još uvijek nije očišćen novoasfaltirani parking.

-.--.-

Čelimbaša na stazama ima između 30 i 50 cm snijega, no nedostaju joj potrebne dozvole od nadležnih institucija, bez kojih žičara ne smije u rad. Dozvole bi trebale stići najkasnije do Božića. Zanimljivo je da svake godine na većini skijališta dozvole stižu vrlo kasno. Gotovo u pravilu nakon što na stazama već ima poprilična količina snijega. Koji su tome razlozi teško je reći, ali sasvim sigurno vrlo zorno odražavaju "krvnu sliku" hrvatske birokracije, kakva se viđa na svim razinama.

-.--.-

No nije sve tako crno. Tu je ponovo svijetla točka - Skijalište Vučići u Ogulinu. Nakon generalnog preuređenja skijališta, 22.11. su vrijedni članovi Ski kluba Ogulin okusili prvi snijeg i napravili "neslužbene prve zavoje" na stazi Kuti. Snijega još uvijek nema dovoljno za neko ozbiljnije skijanje, no staza je spremna. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 02. prosinca 2015.   09:45h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ha, ha...za ne vjerovat...znaci stari koncesionar se rijesio troskova, a zadrzao prihode...! Divota...😱😱😱
  • Objavljeno: 02. prosinca 2015.   07:29h

    Član od:
    24.02.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    Znaci opet isto,opet ista prica samo drugo pakovanje.. ...
  • Objavljeno: 02. prosinca 2015.   07:05h

    Član od:
    14.06.2006.

    Mjesto:
    Kanada, Kelowna

    "
    Urs, daj samo pojasni ovo da na Platku bivši koncesionar vuče konce molim te... Konce čega? Nisam upoznat pa pitam...

    [Editirano] 29. studenog 2015. u 21:07h "

    (Član minja)

    Minja... pa cijeli Platak radi samo tako da podržava poslovanja bivšeg koncesionara... najam opreme, škole skijanja, njegov novi kafić, ugovori za remont (koji se nikad ne odrade, a novi naručuju da se iste stvari ponovo ne naprave), ugovori za peglanja staza po nabijenim cijenama, ugovori za nabavke traka, (kućna radinost a ne od renomiranih svjetskih proizvođača), kupnja njegove stare opreme, kupnja stolica sa žičere (koje su vlasništvo općine), kupnja boje na friško ofarbanim zidovima kafića na Radeševu...i sve to vođeno i odobravano od strane Županije, ali pod pokroviteljstvom HNS-a!

    Sad, pitanje za DORH je zašto se to sve dozvoljava i odobrava?
    Pitanje za porezne obveznike je dal Vam je jedan besplatan vikend koji i tako Vi plaćate pomutio mozak i sad je sve super?

    ...i sve to nakon što je u 17 godina bivši koncesionar več jednom uništio Platak....

    A jesmo li lud narod! A jesmo li budale!!!
  • Objavljeno: 30. studenog 2015.   04:33h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    E Minja radi se o tome da to nesto nije dovoljno...nesto+nesto=nista! Iskreno neda mi se vise laprdati sto, kako..! Ocito vise od trenutnog atanja nismo ni zaslužili!

    [Editirano] 30. studenog 2015. u 04:34h
  • Objavljeno: 29. studenog 2015.   21:04h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Propustio sam ovaj članak... Kako bolje da nije objavljen, nije portal kriv za situaciju?! Baš sam pohvalio GSC na temi Platka... Po meni je super što su reagirali i prvi vikend kada je to bilo moguće napravili nešto.
    Urs, daj samo pojasni ovo da na Platku bivši koncesionar vuče konce molim te... Konce čega? Nisam upoznat pa pitam...

    [Editirano] 29. studenog 2015. u 21:07h
  • Objavljeno: 28. studenog 2015.   07:30h

    Član od:
    14.06.2006.

    Mjesto:
    Kanada, Kelowna

    Sljeme ne treba biti u plusu, tako da svako otvaranje prije Snježne kraljice je samo glavobolja koju se pokušava izbjeći!

    Platak je još uvijek na milosti i nemilosti bivšeg koncesionara, koji i dalje vuče sve konce, a voditelj skijališta od HNS-a namješten, inače trener ping ponga.

    Mrkopalj je notorno bez novaca, a politika Boga moli da se za Čelimbašu previše ne pita.

    Vučići rade s puno entuzijazma, ali i bez naplate i bez dozvola... dok god su žičare ispod 100m, one im niti ne trebaju.

    To je situacija hrvatskih skijališta, kao i suština problema. Birokracija tu nema ama baš nikakve veze s radom ili neradom skijališta!
  • Objavljeno: 24. studenog 2015.   10:46h

    Član od:
    26.10.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Jasenak

    Uz sve ovo čega nema na kojem skijalištu i kako sva ne rade, fali vam još crna sudbina Bjelolasice i onda je slika Hrvattskih skijališta potpuna....
  • Objavljeno: 24. studenog 2015.   06:14h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Bolje da niate ni objavili clanak, samo mi tlak digne rani ujutro! Nema, vode, nema dozvole, nema volje..nema, nema.....! Da nije tako stravicno otuzno, možda bi bilo i smijesno!

Prikazano 8 od 8 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 235171
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr