SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

26.10.2010.      

Autor: Goran Razić 

Sljeme u iščekivanju sezone

Djelatnici Zagrebačkog holdinga zaduženi za skijalište na Sljemenu već su odavno zakoračili u novu skijašku sezonu. Prve negativne temperature i slab snijeg potvrđuju kako se bliži trenutak zasnježenja skijaških staza zagrebačkih skijaša i bordera

Sljeme je gotovo pa spremno za novu skijašku sezonu. Iako su radovi na sanaciji akumulacijskog jezera započeli tek prije desetak dana, radi se užurbano, a sve s ciljem dovršetka posla prije nego snijeg pokuca na vrata. Naime, sanacija jezera planirana je još za prethodnu sezonu, no poslu se prionulo tek sada. Načeta betonska oplata te nestabilan teren s razlogom su krivi za nekoliko novih bora na licima vodstva sljemenskog skijališta.

-.--.-

Odmah po završetku radova u planu je testno punjenje jezera vodom, a ukoliko sve prođe prema očekivanjima krenut će se i s punjenjem punog kapaciteta. Sve to bit će zeleno svijetlo za početak zasnježenja Crvenog spusta i pripreme staze prvo za najbolje skijašice i skijaše Svjetskog skijaškog kupa, a potom i za građanstvo. 

-.--.-

S druge pak strane šteta na snježnom topu, koja je učinjena ovoga ljeta, u procesu je sanacije i svi se nadaju kako je ovo posljednje ovakvo iskustvo u režiji lokalnih vandala. 

Teška mehanizacija još uvijek je na Zagrebačkom Velesajmu i očekuje transport na Sljeme u narednim danima. Svi pokretni snježni topovi su pregledani i servisirani, isto kao i strojevi za uređenje skijaških staza, koji su, neki u većoj, a neki u manjoj mjeri, dočekali detaljne zahvate. Naime, na jednom ratraku je oštećeno vitlo, dok je drugi bio u Karlovcu na remontu. 

-.--.-

Sljemenska sjedežnica ispravna je i spremna za sezonu, isto kao i vučnice. Budući da je u trenutku pisanja ovih redaka temperatura na skijaškim stazama blago ispod ništice, s povremenim naletima  snijega, završna faza pripreme morat će biti odrađena u što skorijem roku.  

Što se cijena skijaških karata tiče, u ovome trenutku ne postoje naznake poskupljenja. No kako sa službenim cjenikom Holding još uvijek nije izašao u javnost, valja pričekati još neko vrijeme za konačnu potvrdu nepromijenjenih cijena.  

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 137435
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr