SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

31.01.2005.      

Autor: Goran Razić 

Srećko Ferenčak, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, podijelio je sa nama nekoliko razmišljanja oko skijaških aktualnosti u domovini. Donosimo vam neke njegove stavove.

Budući da smo ove godine imali utrku na našem Sljemenu, a kako se uvijek volimo mjeriti s drugima, dajte nam jednu usporedbu između Zlatnog medvjeda i Zlatne lisice!
Prije svega moram naglasiti da se i ovom prilikom zahvaljujem mom dobrom prijatelju Tone Vugrincu, koji nam je neizmjerno pomogao u organizaciji skijaške utrke na Sljemenu. Svojim bogatim iskustvom skretao nam je pažnju na sve bitne i manje bitne detalje, koji su presudni za uspjeh utrke ovakvog značaja kakav ima Svjetski skijaški kup.

Da li je utrka u Zagrebu bila bolja u organizacijskom smislu od susjedne?
Teško je to uspoređivati, Slovenci imaju jednu veliku sreću, pristup stazi im je savršen, oni su praktički u gradu. Na mjesto događaja možete doći kako god hoćete, vlakom, autom, autobusom svejedno je, nema nikakvih problema. Arena je nadohvat ruke, sve je blizu i nema nikakvih problema. Posebno bih htio naglasiti njihovu odličnu infrastrukturu. Oni imaju jezero od 30000 kubičnih metara. Mi ga na žalost na Sljemenu nemamo. Oni imaju veliku tradiciju, stazu su opremili još prije 15 godina sa vodom i sustavom umjetnog zasnježenja, tako da im je sve to puno jednostavnije.

Koji je, po Vama, bio najveći problem na Sljemenu?
Na Sljemenu je najveći problem bio transport, trebalo je u kratkom i razumnom vremenu prebaciti 20000 ljudi na skijalište, što smo uspjeli zahvaljujući ZET-u, policijskoj upravi Zagrebačkoj i Generalturistu.

Poslije same utrke pričali smo s g. Ozrenom Müllerom, vezano za neke probleme u organizaciji prolaza novinara i akreditiranog osoblja, dok je s druge strane bilo nedozvoljenih upada gledatelja u ograđene dijelove, koji su bili predviđeni isključivo za akreditacije. Kako to objašnjavate i kakvi su planovi za ubuduće da se to više ne događa?
Da, moramo prvo reći jednu stvar. Pobjednici te utrke su definitivno bili gledatelji, napravili su takvu atmosferu da su djevojke impresionirane načinom navijanja i sve redom kažu da to još nigdje nisu doživjele. U svijet je otišla jedna prekrasna slika kulture i sporta kakvu Hrvatska zapravo i ima, nakon one ružne slike u Mariboru ovo je sada definitivno popravilo dojam i pokazali smo tko smo i to je dobro.... kaj je bilo... otišao sam dalje... koje je ono bilo pitanje?

... u vezi Sokol Marića i problema sa propuštanjem ljudi...
.... da, da, da, gledajte, bilo je sitnih grešaka koje ste Vi dobro primijetili. Prvo su novinari iz glasovnih medija bili predaleko od sportaša i radila se prevelika distanca. Zaštitari su napravili tu grešku ne znamo zašto, a rekli smo im da novinar MORA svugdje doći zato i je tu.

Fotoreporteri su bili jako stisnuti, Sokol Marić je napravio zid oko reportera te ih sabio u mali prostor?
Ma da, a osim toga bilo je i proboja na dva mjesta gdje je osiguranje u potpunosti zakazalo.

Nakon svega, namjeravate li produžiti suradnju sa Sokol Marićem ili možda potražiti negdje drugdje zaštitarske usluge?
Ma ne, ne, nije to neka kardinalna greška ili fatalan propust. Sokol Marić je vrhunska zaštitarska kuća koja zna inače svoj posao. A mi ćemo se sjesti i porazgovarati, zapisali smo si tko je što vidio i sve što nije valjalo. U svakom slučaju treba još na više mjesta ljudima staviti da imaju gdje jesti i piti, propustiti ih. Neki između dvije trke nisu mogli doći do Krumpirišta i tako.

 

 

 

 

Sljedeći članak »

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

    Prikazano 0 od 0 komentara

    Sve komentare pogledajte na forumu

    © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 140381
    Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
    Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

    ISSN 1845-5891

    e-mail: info@skijanje.hr

    Marketing:
      marketing@skijanje.hr