SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

27.11.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Kreće val otvaranja skijališta

Posljednji vikend u studenom tradicionalno označava početak sezone na mnogim skijalištima.

Hladna fronta koja je pogodila Europu posljednjih dana stigla je i do Hrvatske te donijela niske temperature i snijeg u gorju. Skijaši su zato pogled okrenuli bližim europskim skijalištima u potrazi za destinacijom na kojoj bi otvorili skijašku sezonu. Ona već tradicionalno počinje na većini skijališta posljednjeg vikenda u studenom, a spomenuti vremenski uvjeti samo su pripomogli da se skijaške staze valjano pripreme.
 
Dolomiti Superski, talijanski kompleks od 12 skijališta, je za 30. studenog najavio otvaranje sezone u devet svojih skijališta. S radom tako kreće popularni Kronplatz gdje ima 25 cm snijega, a snježni topovi rade već mjesec dana. Na Civetti pak, mjere već metar snijega! Pretpremijeru su prošlog vikenda imali Cortina d'Ampezzo i Sexten, Alta Badia također kreće ove subote, dok će Val Gardena i Valle Isarco pričekati s otvaranjem do 7. prosinca.

Dobre vijesti i iz Madonne di Campiglio gdje žičare kreću s radom već 29. studenog, a dan poslije kada se otvara Folgarida/Marilleva bit će otvorena i veza između ova dva susjedna skijališta. Debljina snježnog pokrivača u ova dva skijališta se kreće od 25 do 60 cm. Nama najbliža frijulanska skijališta, poput Tarvisia ili Piancavalla, vrata bi trebala otvoriti 7. prosinca.

Goran Vukelić-.--.-

Od bližih austrijskih skijališta, Gerlitzen je upogonio prvu žičaru već 27. studenog, a od 30. studenog radit će još dvije na predjelu Klösterle. Snijega je na vrhu već oko 60 cm. Kreischberg mjeri oko 70 cm snježnog pokrivača i od 30. studenog stavlja u pogon prve četiri žičare, među njima i novu kabinsku žičaru. Schladming za 29. studenog sprema veliki party otvorenja sezone, iako su prve žičare s radom tamo krenule već pretprošlog vikenda.

Flachau ima već 80 cm snijega i najavio je otvaranje za 29. studenog. Iako je snijeg već zabijelio Nassfeld i ima ga preko metra pri vrhu, do otvaranja ovog popularnog koruškog skijališta morat ćemo pričekati do 6. prosinca.

Što se slovenskih skijališta, od subote 30. studenog s radom kreću KrvavecRogla, GolteVogel i Kranjska Gora. Sva skijališta na samom početku sezone radit će u ograničenom obimu, a postepeno otvaranje žičara i staza trebalo bi biti okončano do božićnih praznika kada sva skijališta kreću s punim kapacitetom. Do tada, treba iskoristiti povoljnije cijene skijaških karata i smještaja za otvaranje nove sezone skijanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 27. studenog 2013.   12:23h

    Član od:
    22.10.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Matulji

    http://www.dolomitisuperski.com/en/service/dolomiti-updates/news/big-seasons-start-from-november-30th--2013%2521_n2299

    Otuda je došla izvorna vijest.

    [Editirano] 27. studenog 2013. u 12:30h
  • Objavljeno: 27. studenog 2013.   10:48h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    http://www.altabadia.org/4636.pdfV

    Alta Badia kreče u subotu 30.11.2013.....toliko

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 144515
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr