SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

18.04.2014.      

Autor: Goran Vukelić 

Promotur u "crvenom", 15% manje skijaša

Loša sezona za pet talijanskih skijališta u regiji Friuli Venezia Giulia.

Promotur, tvrtka koja vodi pet skijališta u talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia, ovih je dana u javnost izašla s podacima o posjećenosti tijekom zimske sezone 2013/14. Brojke su zaronile u "crveno" budući da se bilježi manja posjećenost skijaša od čak 15,6% u odnosu na sezonu ranije, kako izvještavaju talijanski mediji.
 
Ove je sezone skijališta Tarvisio, Sella Neveu, Ravascletto, Piancavallo i Forni di Sopra posjetilo tako nešto manje od pola milijuna skijaša, a u sezoni 2012/13 ih je bilo oko 90 tisuća više. U postocima, najviši pad posjeta bilježi Sella Nevea od čak -31%, dok je u brojkama Tarvisio imao 53 tisuće skijaša manje. Dobro su se držali Ravascletto i Forni di Sopra s minimalnim minusom od 2,6 i 4,2%, dok je na Piancavallu bilo 14% manje skijaša.

Razloga za ovaj podbačaj je mnogo. Zima je bila ćudljiva, ali navedena su skijališta imala obilje snijega. Iznimka je južnije postavljeni Piancavallo gdje je bilo dosta kiše. Sella Nevea je platila danak kvaru na slovenskoj žičari što je zasigurno odvratilo mnoge skijaše. Do Tarvisija je tijekom veljače bilo nekoliko dana teško doći zbog obilnih snježnih padalina, a na sve ovo su se nadovezale lavine na stazama Ravascletta i Piancavalla o čemu smo bili i pisali.

Kako bilo, pred Promoturom stoji daljnje zbrajanje računa i zbijanje redova pred sljedeću zimu. S najavom o izgradnji žičare u Nassfeldu prema talijanskoj strani, postoji bojazan da će se ovaj negativni trend možda i nastaviti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 09. svibnja 2014.   15:15h

    Član od:
    09.09.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Mali Lošinj

    Jbg, svake godine karte skuplje, možda je i to jedano od razloga.
  • Objavljeno: 19. travnja 2014.   20:46h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    jaaadni, smrc
    nek otvore racun za pomoc

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 21529
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr