SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

10.11.2014.      

Autor: Goran Vukelić 

Talijani nezadovoljni projektom Pontebba-Nassfeld

Ističe se maćehinski odnos prema pet malih frijulanskih skijališta koja se osjećaju ugroženim otvaranjem Nassfelda prema talijanskoj strani.

Primiče se nova skijaška sezona, a s njom se dižu i stare teme. U Italiji, posebice nama bliskoj regiji Friuli Venezia Giulia, to je problem skore izgradnje poveznice Pontebba-Nassfeld kojom bi se austrijsko skijalište maksimalno primaklo talijanskim skijašima. Velik dio projekta financirala bi regionalna talijanska vlast.

Time se ugroženim osjećaju u pet malih tamošnjih skijališta (Tarvisio, Piancavallo, Zoncolan, Sella Nevea i Forni di Sopra). Stefano Mazzolini, bivši predsjednik Promotura koji upravlja rečenim skijalištima, proziva regionalnu vladu zbog maćehinskog odnosa prema svojim skijalištima.

"Treba pokazati jedinstvo u želji da se izbjegne da deseci milijuna eura odu u Austriju", jasan je Mazzolini koji govori ispred tamošnjih načelnika općina. "Ja bih dao mogućnost Austrijancima da o svom trošku izgrade poveznicu Pontebba-Nassfeld. Novci naše regije neka se iskoriste za Tarvisio, Piancavallo, Zoncolan, Sella Neveu i Forni di Sopra."

Ističe se i da treba napraviti jasniji plan investiranja u talijanska skijališta. Prošla je sezona bila bremenita problemima. Loše vrijeme je uzrokovalo slabu posjećenost od strane vikendaša, a jedino je odskočio Zoncolan čiji su prihodi "pokrpali" rupe u Promoturovim računima. Od novih investicija tako zasad neće biti ništa jer novaca jednostavno nema. Razlog više da su na skijalištima ljuti što će "njihova" sredstva biti potrošena na unaprjeđenje austrijskog skijališta.

 

 

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 11. studenog 2014.   06:25h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    to da je zoncolan pokrpao rupe sam osjetio i ja na svojoj kozi sudeći po extremnim gužvama koje su tamo vladale svaki vikend....a i u Tarvisiu doduse. Ova druga spomenuta skijalista ne trebaju ni spominjati jer su jednostavno premala.

    a o spoju na nassfeld neka ne pi*de....mislim da to nece puno utjecati na posjecenost spomenutih skijalista a razviti ce cijeli niz drugih potencijali pa i u italiji. tu se radi o necem drugom , o tome da talijani previse love traze za svoj dio posla a austrijanci se cude sto im toliko "treba" pa i sami koce projekt....mi to kuzimo, slicno je i kod nas...

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 112600
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr