SKIJALIŠTA

»

OSTALA

12.06.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Krenula skijaška sezona "down under"

Od proteklog vikenda krenula je ozbiljnije sezona skijanja u Australiji i na Novom Zelandu.

I dok je skijalište Perisher u jugoistočnoj Australiji (naslovna fotografija) s radom krenulo već u subotu 2. lipnja, subota 9. lipnja donijela je otvaranje sezone na skijalištima Thredbo i Mount Buller te na novozelandskom skijalištu Mount Hutt.

S obzirom na blažu južinu, Perisher i Thredbo ovih dana snažno koriste hladnije noći za pogon umjetnog zasnježivanja staza. Dok je na Mount Huttu odličan start sezone omogućio svježi snježni pokrivač debeo 60 cm.

Ovotjedna prognoza za Australiju i Novi Zeland ne predviđa nove snježne padline. No temperature bi ipak trebale biti niske, što bi za neometani rad sustava za umjetno zasnježivanje trebalo biti i više nego dostatno.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5667
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr