SKIJALIŠTA

»

OSTALA

02.06.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Popova-Sapka.mk

 

Makedonija: Nova šesterosjedežnica za Popovu Šapku

Konkretni pomaci po pitanju master-plana razvoja najpoznatijeg makedonskog zimsko-rekreativnog centra.

O master-planu razvoja po mnogima jednog od najpotentnijih zimsko-turističkih bisera Balkana, skijaško-rekreativnog centra Popova Šapka na Šar planini, pisali smo još krajem 2012. godine. I tada spomenuli kako se u prvoj fazi modernizacije u ski centar planiraju ulaganja od 30-ak milijuna eura. A upravo krajem prošlog mjeseca makedonski mediji objavili su po tom pitanju i sasvim konkretnu informaciju - makedonski ELEM kao investitor, i tvrtka Leitner u funkciji izvođača, potpisali su dogovor o izgradnji nove šesterosjedežnice na Popovoj Šapki.

Sukladno dostupnim informacijama, projekt je vrijedan 9,4 milijuna eura. I predviđa izgradnju šesterosjedežnice dužine trase od 1.420 metara te kapaciteta prijevoza 3.200 skijaša u satu. Ugovorom je određen i konkretan rok realizacije - prvo tromjesečje 2015. godine. Dok bi, uz novu šesterosjedežnicu, Popova Šapka u ovoj prvoj fazi revitalizacije trebala dobiti još i tri novouređene skijaške staze ukupne dužine od 5.000 metara.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 07. rujna 2014.   15:26h

    Član od:
    07.09.2014.

    Mjesto:
    Makedonija, Skoplje

    Pre par dana sam uspeo dobiti informaciju ...(svakako balkanski) radovi jos uvek nisu poceli, navodno cekaju dozvolu za gradnju... u prevodu, nema nista od toga u narednih pitaj boga koliko godina. A da znate samo kakav potencijal za odlican ski centar ima Sar planina ne bi ste poverovali koliko su nezbiljni oni koji se pitiju investicija u ovom sektoru.
  • Objavljeno: 02. lipnja 2014.   15:31h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ma ovo je spin, to samo da mi budemo ljubomorni ;)

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217920
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr