SKIJALIŠTA

»

OSTALA

13.10.2004.      

Autor: Ante Meić 

Mt.High

Popularno južno kalifornijsko zimsko odredište

Skijalište udaljeno od Los Angelesa nekih sat vremena, odlično povezano autocestom, čini najbolji odabir za vikend skijanje/bordanje u L.A. okrugu.

Samo skijalište se dijeli na dva dijela, west peak 2500m i east peak 2438m. Na žalost nisu povezana žičarom, ali tu je bus, koji vas vozi svakih nekoliko minuta od jednog dijela skijališta do drugog. Na samom skijalištu prevoziti će vas dvije brze četverosjedežnice, jedna četverosjedežnica, dvije trosjedežnice, pet dvosjedežnica, i još nekoliko baby liftova. Sveukupno 46 staza koje se održavaju po najstrožim kriterijima, 25% staza su plave, 35% crvene, 40% crne. Umjetno zasnježivanje je prisutno na 95% skijališta i zadovoljava sve potrebe staza. Radno vrijeme skijališta je radnim danom od 8:30 do 22:00 (noćno skijanje), a vikendom od 8:00 do 22:00, restorani i dućani imaju isto radno vrijeme.

Cijene karata dijele se na poludnevne i dnevne, i na point karte. Poludnevne i dnevne karte su "flex tipa", što znači da nisu određene na rok (npr. 8 do 12h), nego se aktiviraju kada ju prvi put koristite (pri prvom spustu).

Point karta, prodaje se u paketima od 200, 500, 1000 (points) bodova, i omogućuje vam da sami izaberete koliko se puta želite spustiti na dan. Broj spustova ovisi o stazi na kojoj se vozite, svaka staza ima broj points-a koji se automatski skidaju s vaše Point karte prilikom ulaska na žičaru. Prednost point ski karata je ta što neiskorištene bodove možete iskoristiti sljedeće sezone, uključujući vaše prijatelje i obitelj.

Cijene:
    Flex
  • poludnevna 40$
  • cjelodnevna 45$
  • noćna (17-22h) 27$

    Point:
  • 200 bodova 44$
  • 500 bodova 99$
  • 1000 bodova 159$

Za vaš rođendan dobivate besplatnu cijelodnevnu kartu! (bez torte!).

Restorani su najobičniji američki fast-food, cijena za jednu osobu je desetak američkih dolara i uglavnom je zadovoljavajuće kvalitete.

Smještaj u lokalnom selu kreće se od 50$ po osobi pa do 150$, ovisno o luksuzu samih smještajnih kapaciteta. Iako pod luksuz idu jacuzziji i sl. američke perverzije, cijena i nije tako velika za američki standard.

Skijalište je uglavnom jako dobro opremljeno, a skijaši i boarderi iz okolnih gradova dolaze vikendima.

Mt.High nije ništa posebno naspram Big Bear-a ili ostalih velikih skijališta, ali je dobar primjer kako bi mogla izgledati Bjelolasica kod nas. Posebna stvar koja mi se najviše svidjela je dobra glazba, koja se čuje na svim stazama.

Ako se nađete blizu L.A. u zimskom periodu svratite do Mt.High, osiguran dobar zimski provod.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201426
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr