SKIJALIŠTA

»

OSTALA

30.08.2013.      

Autor: Goran Razić

Foto: Webcam AfriSki

 

Skijanje u Africi još samo ovoga vikenda

Trenutno snijega ima na svih sedam kontinenata. To su rijetki trenutci u godini kada snijega (skoro) svugdje ima dovoljno i kada je skijanje moguće svugdje, pa čak i u Africi.

I dok se sezona u Australiji i Novom Zelandu ne da zbog velikih količina snijega koji je nedavno pao te dok europske Alpe bilježe prve dvoznamenkaste iznose centimetara snijega, u Africi sezona polako završava. Pri tom ne mislimo na uspon na Kilimanjaro ili primjerice Mt. Keniju nego skijanje na pravoj, uređenoj skijaškoj stazi. 

Sezona se bliži kraju, a jedino punokrvno afričko skijalište imena AfriSki polako broji zadnje dane. Pitanje je koliko bi skijanja uopće bilo da ovo maleno afričko skijalište, smješteno u državici Lesotho, na jugu kontinenta, nije već ranije investiralo u sustav umjetnog zasnježenja te ostalu mehanizaciju poput modernog ratraka i četiri vučnice koje operiraju punim kilometrom skijaške staze. 

Podsjetimo, o AfriSkiu smo već pisali netom nakon otvaranja skijališta, koje je niknulo upravo na predjelima na kojima se skijaški počeci bilježe još davne 1929. godine. I tko kaže da Afrika nema bogatu skijašku povijest?

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 45834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr