SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

21.02.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Kobla

Skijalište kojem malo nedostaje da postane zanimljivo široj skijaškoj populaciji.

Kobla
Službene stranice: link
Web-cam: -
udaljenost od Rijeke 190 km
udaljenost od Zagreba 220 km

Skijalište Kobla se smjestilo na rubu Bohinjske Bistrice, gradića koji se nalazi između jezera Bohinj i Bled, na obodu triglavskog nacionalnog parka. Skijalište je to prvenstveno orijentirano na lokalne ljubitelje zimskih radosti, uz ponekog gosta obližnjih hotela u ovom atraktivnom kutku Slovenije.

Samo se skijalište proteže od 512 m n/m pa 940 m uvis. Službene brojke govore o 23 km skijaških staza, no ta je brojka debelo 'napuhana'. Realnije bi je bilo prepoloviti.

Pažnju u prvom redu privlači staza koja se spušta od vrha do dna skijališta, a na početak koje se dolazi korištenjem tri uzastopne dvosjedežnice. Nažalost, za vrijeme našeg posjeta treća žičara i najviši dio staze nisu bili otvoreni zbog problema sa snijegom. To je i najveći problem Koble budući da se nalazi vrlo nisko te niti snježni topovi kojima je opskrbljena ne mogu obaviti svoj posao zbog visokih temperatura.

-.--.-

Ipak, uz proskijane donje dvije trećine staze može se zaključiti da se radi o vrlo lijepoj, na trenutke i izazovnoj crvenoj stazi u kojoj u punoj mjeri mogu uživati rekreativni skijaši.

Ova staza pri vrhu ima i svoju plavu, obiteljsku varijantu koja daje 6 km spusta do dna skijališta. Cijeli koncept skijališta s tri žičare koje vode do vrha i jedinom "pravom" stazom do dna umnogome podsjeća na Forni di Sopra. No, prednost talijanskog skijališta su moderne žičare i veća nadmorska visina.

-.--.-kobla

Osim navedenih, postoje još tri vučnice (dvije pri dnu) koje će koristiti početnici na skijama. Skijaška ponuda tu staje, a zabavu na snježnim padinama Koble mogu pronaći i sanjkaši.

Na parkingu skijališta se nalazi ski rent i ski škola. U podnožju je brvnara s gastronomskom ponudom koja će zadovoljiti osnovne potrebe ogladnjelih skijaša. U samoj se Bohinjskoj Bistrici nalazi još restorana, a cijeli je kraj pun različitih opcija za smještaj gostiju. Cijena skijaške karte je povoljna, a gužvi na skijalištu nema.

-.--.-kobla

Kobla odaje dojam skijališta koje je orijentirano prvenstveno na lokalnu klijentelu i čini se da nema ambicije prerasti u nešto veće ili značajnije. Na stazama se može zateći i pokoji gost obližnjeg četverozvjezdanog hotela, no oni ambiciozniji produžuju do obližnjeg Vogela ili Krvaveca koji je udaljen tek sat vremena i do kojeg vozi skibus iz Bleda.

Uz malo ulaganja u uređenje i politiku prodaje karata za skijanje "na sat", Kobla bi mogla igrati i bitniju ulogu kao mjesto gdje će skijaši doći odraditi par "rundi" skijanja, a nakon toga nastaviti s nekim oblikom rekreacije uz obalu Bohinja i Bleda ili se opustiti u obližnjem bazenskom i wellness kompleksu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 10811
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr