SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

24.03.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Metar novog snijega u Alpama

Proteklog vikenda bili smo svjedoci vjerojatno posljednje jače “zimske” ciklone u Alpama. Nakon razdoblja toplog vremena postepeno je zahladilo te je zabilježen novi snijeg. Ponegdje i preko 100 cm.

Određeni broj skijališta narednog vikenda planira zatvaranje skijaške sezone. Sudeći po trenutnoj situaciji moglo bi biti i više nego odlično zatvaranje, uz novi snijeg i sunce koje je prognozirano za vikend.

-.--.-

Na austrijskim skijalištima najveća količina snijega pala je u Istočnom i zapadnom Tirolu te mjestimice u pokrajini Salzburg. Dok je u Koruškoj u prosjeku palo između 10 i 30 cm snijega na visinama iznad 1500 mnv, u Nassfeldu (naslovna slika i slika gore) je palo oko 40 cm novog snijega. U Gerlitzenu 35, dok je u Flachau (slika dolje) izmjereno također 40 cm novog snijega. No sve je to relativno malo u usporedbi s austrijskim rekorderom koji je do jučer navečer brojao čak 80 cm novog snijega. Riječ je o Flachauwinkl skijalištu u sklopu kompleksa Skiamade. Samo malo manje palo je u dolini Gastein, oko 70 cm snijega, isto koliko i na glečerima Kitzsteinhorn, Ankogel ili primjerice Mölltaler Gletscheru.

-.--.-

U Italiji je najviše snijega palo u Dolomitima, a rekorderi su Obereggen sa 60 cm snijega, te PontediLegno sa 50 cm. Isto toliko palo je gotovo u svim mjestima u okolici popularnog masiva Sella. U Švicarskoj je čak 1 metar proljetnog snijega palo u Andermattu, dok je u Adelbodenu palo oko 55 cm snijega, u St. Moritzu oko 50 cm te u okolici Wengena oko 60 cm.  

U Sloveniji je nekoliko centimetara snijega palo na Krvavcu, Cerknu (slika dolje) te na Rogli i Vogelu koji je još uvijek slovenski rekorder po količini snijega. Na Vogelu ga tako još ima oko 280 cm. I više nego dovoljno za odlično proljetno skijanje.  

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 57944
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr