SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

03.03.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

Obilan snijeg u Alpama. Na Vogelu 275 cm snijega

Redaju se ciklona za ciklonom i kao da nije riječ o početku ožujka nemilice trpaju alpska skijaška odredišta

Posljednja ciklona koja je protutnjala našim krajevima pred nepuna dva dana ponegdje je istresla i do 100 cm snijega. Tek što se odmakla na istok sustiže ju druga, koja bi mogla biti još obilnija.

Francuska i švicarska skijaška odredišta bilježe preko 70 cm svježeg snijega, dok je među tamošnjim rekorderima svakako Saas Fee koji broji preko 1 metar svježeg snijega. U austrijskom Tirolu palo je preko 50-ak cm, dok je u Saalbachu palo između 40 i 50 cm.

U Koruškoj je posljednji val oborina donio između 30 i 40 cm svježeg snijega, pa je tako u Nassfeldu razina snježnog pokrivača dosegla 260 cm (uz 30 cm novog snijega), što je više snijega čak i od popularnog i uvijek izdašnog Obertauerna gdje je trenutno oko 150 cm snijega.

U Sloveniji je također palo ponešto snijega. Cerkno tako mjeri 20-ak cm novog snijega, Mariborsko Pohorje i Krvavec oko 15, a Rogla oko 10 cm. Slovenski rekorder bez konkurencije je Vogel gdje je palo 40 cm snijega u posljednjih nekoliko dana, a ukupna visina snijega na Vogelu iznosi respektabilnih 275 cm.  

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 19128
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr