SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

23.02.2015.      

Autor: Goran Razić

Foto: Elinka Barišić Razić (Courmayeur, arhiva Skijanje.hr)

 

U Italiji palo i do 100 cm novog snijega

Posljednja ciklona donijela je obilje snijega u zapadnim talijanskim Alpama. Ostale regije ostale su na manjoj količini svježeg snijega od očekivane.

Austrijanci su se nadali većim snježnim oborinama ovoga vikenda, no u prosjeku je palo samo nekoliko centimetara snijega na većini skijališta. Slično je i u Francuskoj, gdje je najveća količina pala u Alpe d'Huezu i Les deux Alpesu, gdje je palo oko 20 cm svježeg snijega.

Nešto jače oborine zabilježene su u Švicarskoj gdje je, primjerice, u Saas Feeu palo 30-ak cm svježeg snijega, slično kao i u Zermattu, Grindelwaldu te nešto manje u St. Moritzu. Apsolutni rekorder je Italija gdje je mjestimice palo i preko 100 cm snijega u nešto više od 48 sati. Tako je u predjelu Monterose palo između 80 i 110 cm snijega, dok odlične snježne uvjete spominju i Courmayeur te Cervinia.

Prema posljednjim informacijama daljnje oborine za Alpe se očekuju već tijekom današnjeg dana. U Hrvatskoj i Sloveniji situacija je također "snježna". U Sloveniji je proteklog vikenda palo u prosjeku između 10 i 30 cm snijega, dok je u Hrvatskoj većinom padala kiša i susnježica, izuzev Platka i Goranskih skijališta, gdje je palo između 10 i 20 cm snijega. Nove oborine se očekuju već od sutra, kada bi se i snježna granica u našim krajevima trebala još malo spustiti. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 119838
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr