SKIJALIŠTA

»

ŠVICARSKA

26.09.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Od prosinca 2013. povezani Lenzerheide i Arosa

Niče novi švicarski skijaški kompleks sa 225 km staza.

Određen je datum kada bi u pogon trebala puštena poveznica švicarskih skijališta Lenzerheide i Arosa o kojoj smo već pisali. Planirani datum otvorenja je  14. prosinca ove godine za kada je najavljeno veliko slavlje u ova dva švicarska mjesta. U pogon bi trebala biti puštena nova gondola koja će povezati Lenzerheide i Arosu tvoreći novi kompleks sa čak 225 km staza. Riječ je o ostvarenju projekta koji je dugo planiran, bio odgađan i mijenjan, da bi konačno ove godine zaživio i svrstao novo skijalište Lenzerheide-Arosa među švicarskih deset najvećih.

U tijeku je izgradnja gondole Hörnli-Urdenfürggli koja će premostiti udaljenost od 1700 m između dvaju skijališta. Uz gondolu nosivosti 150 osoba i kapaciteta 1.700 o/h, gradi se i nova šesterosjedežnica na strani Lenzerheidea kojom će skijaši moći pristupiti gondoli. Prvotni je plan predviđao gradnju sjedežnica i skijaških staza koje su trebale povezati dva skijališta, no nakon negodovanja lokalnog stanovništva koje nije htjelo narušavanje doline Urdental, od toga se odustalo pa je poveznica ostvarena gondolom.

Neke procjene govore da je projekt težak oko 20 milijuna švicarskih franaka. Cijena dnevne skijaške karte za odrasle je za novo povezano skijalište 69 CHF, a šesterodnevna karta će stajati 332 CHF.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224531
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr