12.10.2004.      

Autor: Željko MihalićPhoto: Arhiv www.gamsmilch.de 

Gamsmilch

Recept koji smo upoznali u Obertauernu, ispod Zehnerkarbahna, autora Walthera Fötschla, zadobio je dosta poklonika među skijaškom populacijom.

Iako jednostavnih i relativno dostupnih sastojaka, receptura ovog pića je dala izvanredan rezultat, skijaško piće koje u trenutak podiže tjelesnu temperaturu, a zbog svog naizgled blagog okusa naročito je popularan među ženskom skijaškom populacijom.

Priprava:

u 2 dl vrućeg pjenušavog mlijeka doda se 0,03 (ili 0,05 dl, po želji) Baccardi gold ruma te dvije žličice meda. Sve se skupa dobro promiješa i posluži vruće.

Iako originalna receptura potiče iz Obertauerna, Gamsmilch ćete u Zagrebu u ponudi naći samo na jednom mjestu, u Caffeu Cinkuš u Mletačkoj ulici na Gornjem gradu u Zagrebu.

Preporučujemo probati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231409
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr