17.09.2004.      

Autor: Elinka Barišić 

Kuhano vino

Glühwein je njemačko/austrijski topli napitak, poznat kao neizbježan detalj božićnih blagdana, te naravno kao najpopularnije piće snježnih padina

U loncu pomiješajte 3/4 šalice vode, 3/4 šalice bijelog šećera, nekoliko štapića cimeta te pustite da zavrije.

Po pola prerezanu naranču iscjedite u zagrijanu vodu. U ostatak kore ugurajte klinčiće (oko desetak komada), te ubacite i to u lonac. Nastavite sve zajedno kuhati na laganoj vatri dok ne postane gusto, poput sirupa (oko 30-tak minuta)

Na kraju dodajte butelju (0.75l) crvenog vina i lagano zagrijavajte. Mora se početi pariti, ali ne smije zavrijati!

Prije posluživanja maknite koricu naranče i ulijte u prethodno zagrijane šalice ili čaše (ukoliko je staklo hladno, moglo bi se raspuknuti)

U slast! I oprez, s obzirom da se pije toplo, alkohol će vam brže udariti u glavu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3518
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr