SKIJANJE

»

ŠKOLA

03.10.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Salzburg izigrao privatne ski učitelje

Salzburg je zakonskim regulativama praktički onemogućio ski učiteljima da podučavaju izvan sustava ski škola.

U austrijskoj pokrajini Salzburg trenutačno traju polemike oko novih zakona koji reguliraju rad skijaških učitelja. Unatoč tome što je austrijski ustavni sud presudio da skijaški učitelji koji ne rade u tamošnjim ski školama mogu pružati privatne satove na skijalištima Salzburga, pokrajinska je vlada takvo što praktički onemogućila.

Naime, određeno je da svatko tko želi profesionalno pružati usluge skijaške poduke mora imati svoj ured te poligon od barem 1000 četvornih metara u podnožju ski lifta gdje polaznici škole mogu skijati bez da ometaju ostale skijaše. Time su zatvorena vrata učiteljima koji žele legalno pružati privatne satove individualnim polaznicima. Austrijski učitelji skijanja su se digli protiv takve odluke Salzburga, ali vlasti im odgovaraju da se time samo želi osigurati izbjegavanje kaosa na stazama. Liberalizaciji tržišta se protive i tamošnji ski rentovi.

Osim što su se pozabavile ski učiteljima, vlasti u Salzburgu su donijele i nove uredbe koje se tiču vožnje ratraka. U prošloj je sezoni troje ljudi poginulo i dvoje teško ozlijeđeno u srazu s ratracima koji su operirali po stazama za radnog vremena skijališta. Od sada će ratracima biti zabranjena vožnja stazama dok su one otvorene za skijaše. Jedinu iznimku od ovog pravila će predstavljati uporaba ratraka za spašavanje unesrećenih skijaša ili transport do teško dostupnih područja u slučaju kada je nesmetan pogon skijališta u pitanju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248921
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr