SKIJANJE

»

TEHNIKE

08.03.2004.      

Autor: Goran RazićIzvor: "Skijanje" (Jurković) 

Avelman (Avellment) tehnika

Do 1968. g. postojalo je mnogo tehnika koje su se primjenjivale ali nakon toga je sve postalo drugačije...

Interski kongres 1968. g. imao je osnovnu zadaću, a to je promoviranje jedinstvene tehnike skijanja u svijetu. Ta inicijativa bila je od posebnog značaja iz razloga što je sve jačim razvojem skijaškog turizma u svijetu došlo do potrebe da se standardizira ponuda svake Ski škole u svijetu kako bi turistu mogla pružiti jednaku uslugu bez obzira na granice.

Francuska je jedan od glavnih inicijatora te skijaške tehnike koja je nastala djelomično od Francuske rotacijske tehnike. Glavna karakteristika te skijaške tehnike je, da je težište tijela premješteno dosta prema nazad te je tijelo u polusjedećem položaju.

Tehnika je vrlo pogodna za skijanje po neravninama, grbama, dubokom snijegu itd. Modificirani ostaci te tehnike su prisutni i danas kod tehnike skijanja po dubokom snijegu, što je jedan od dokaza kvalitete te tehnike.
U ovoj tehnici je naglašena fleksija prilikom početka zavoja a završava se sa ekstenzijom koja zajedno sa položajem prema nazad omogućuje lakše isplivavanje skija iz dubljeg snijega te lakše upijanje neravnina.

Tehnika je isto kao i Francuska rotacijska tehnika vrlo naporna i neekonomična te zahtjeva vrlo dobru fizičku pripremljenost i kondiciju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2248
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr