13.03.2016.      

Autor: Ski centar Vogel

 

Na Vogelu 350cm snijega!

U posljednjih 15 sezona mjesec ožujak je čak 6 dočekao sa više od 3 metra snijega

Više od 200 cm sviježeg snijega palo je od 24. veljače do danas. Ukupno je to u ovoj sezoni već 6 metara. Ove godine skijat će se i za 1. svibnja.

Da je temperatura ovog izuzetno kišnog siječnja, kad je palo  400 mm kiše, bila par stupnjeva hladnija, vjerojatno bi visina sniježnih oborina u ovoj sezoni premašila i 9 metara! Naravno, dio snijega se slegne ili otopi, pa ova informacija ne odgovara onima o visini kompaktne podloge - a ona je trenutno 350cm. Dovoljno snijega je i u dolini, pa je zato i najdulja skijaška staza u Sloveniji, 7.5km dug Žagarjev Graben, također uređen i otvoren. Visoki rizik od lavina još uvijek je aktualan, stoga se ne preporuča skijati van staza.

-.--.-


Da 10.4. skijalište će biti u pogonu svakodnevno, a nakon toga ovisno o situaciji. No svakako će raditi vikendom i to sve do 1. svibnja.

Od 13.3. do kraja sezone, aktualna je kampanja na području Bohinja - "skijaj besplatno", koja u pojedinim smještajnim kapacitetima za boravak od 3 ili više noći nudi besplatnu kartu za Vogel.

-.--.-

12.3. Vogel je bio domaćin FIS Europskog kupa u slopestyle disciplini s jakim međunarodnim sudionicima i bogatim popratnim programom. Posjetiteljije je zabavljao Kranjski band "Joške Vn", natjecalo  se u veleslalomu kupa Vogel s bogatim nagradama,  na raspolaganju su bile skije šest proizvođača, a priznati barmen je miješao koktele na sniježnoj plaži.

-.--.-

"Iako je ova sezona po padalinama bila jedna od najbogatijih, bile su prilično neravnomjerno raspoređene. Padalo je onda kad najmanje želite, primjerice za vrijeme školskih praznika, dok je sunce sijalo u prosincu kada smo nestrpljivo gledali prema nebu. Sustav za umjetno zasnježivanje jedini je osigurao pravovremeni početak sezone. Ako pogledate posljednjih 15 sezona, potvrđuje se pravilo da zima počinje odgođena za mjesec dana, a jače sniježne oborine u čak šest sezona dočekali smo tek krajem siječnja", dodao je Boštjan Mencinger, predsjednik uprave Vogel d. d.

Svježe informacije o stanju na Vogelu redovito se objavljuju i na društvenim mrežama: Faceboook i Twitter @VogelSkiCenter.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 10802
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr